Wie zijn we?

TIHWR_SH1_50c

Wij zijn Barbara, Eveline en Katrien. Vriendinnen, booklovers en journalistes. Op deze blog doen we aan ‘literatuur na de uren’. Als dat geen passie is.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan bij Wat doen we!

 

 

 

 

Barbara this is how we read

Barbara De Munnynck

Mijn professioneel motto is: ‘Twaalf stielen, dertien pitch praatjes.’ Ik (heb) (ge)werk(t) als journalist, tekstschrijver, columnist, recensent, schrijfdocent, ghostwriter, eindredacteur, moderator en huwelijksfotograaf. (Aan hoeveel zit ik?)

Ik ben getrouwd met mijn jeugdlief en moeder van drie dochters. Na een wereldreis en periodes in het buitenland keerde ik in 2009 terug naar Keerbergen, waar ik ben opgegroeid.

Op www.thisishowweread.be wil ik schrijven over boeken, auteurs en ideeën die ik de moeite vind. En over dode Russen en mijn eigen leven – just because.

Wil je meer weten, begin dan bij mijn vergeetachtigheid, guilty pleasure, mijn snelle doorlichting van de bibliotheek over ouderschap of mijn gesprek met een levende Russische.

 

Eveline JanssensTIHWR_SH1_86

Jongleren is mijn vak. Ik run mijn eigen dansschool met 300 schattige kleuters, uitbundige kinderen en hilarische tieners. Daarnaast schrijf ik als freelance journaliste o.a. de boekenpagina van ELLE bij elkaar.

Komt dat zien, komt dat zien: Evelines grote jongleershow. Alle dagen in Willebroek en nu ook op www.thisishowweread.be.

Wil je meer weten, ga dan met mij op schrijfweekend, vlieg er eens in met een muzische expressieles, smul mee van een lekker bakexperiment of lees de recensie van mijn lievelingsboek.

Katrien this is how we read

Katrien Elen

Een gewone dag ‘chez moi’ bestaat niet. Als coördinator van taalvakanties voor jongeren en fervent reiziger zit ik zo’n 120 dagen per jaar over de taalgrens of in het buitenland.

Ben ik toch thuis in Boutersem, dan wijd ik mijn tijd aan yoga, fotografie, avondjes met vrienden of ‘de boeken’. Ik schrijf literatuurrecensies voor het magazine Psychologies en artikels over reizen, populaire psychologie en lifestyle.

De inspiratie raakt nooit uitgeput. Daarom is er nu www.thisishowweread.be.

Wil je meer weten, begin dan hier met mijn favoriete boeken van 2016, een psychologisch auteursinterview, een trip naar Kopenhagen of mijn verslag van een eetleesclub.

 

IMG_1208Kurt Van Gasse

Onze zelfverklaarde boekenknecht. Hij sleepte met zijn beruchte fietscolumn een nominatie in de wacht voor onze eerste columnwedstrijd, waarna we hem op pad stuurden als gastredacteur. Hij was getuige van de geboorte van een bestseller, stond zij aan zij met wielerlegendes en schreef schaamteloos brieven aan auteurs. En aan Sinterklaas. Sinds het najaar van 2016 versterkt hij de redactie. Er zijn immers zoveel boeken en maar drie boekenmeisjes.

Hij reisde rond de wereld als ingenieur elektronica en is nu actief als customer services director. Hoe hij de mentale spagaat tussen techniek, management en literatuur volhoudt moet hij ons dringend eens uitleggen.

Wil je meer weten, lees dan hier hoe hij literaire sciencefiction rehabiliteert, verhalen schrijft voor kinderen of hoe hij onverlaten aanpakt die aan zijn boekenkast peuteren.

1 Comment

  • Reply Check je column | Marieke Haijkens 1 juli 2015 at 17:34

    […] de schrijfwedstrijd van This is how we read besloot ik mij grondig te verdiepen in ‘de column’. Het genre ligt me wel, ik heb ook […]

  • Leave a Reply