Uitgelezen

Liefste Sinterklaas…

Liefste Sint,

uw boekenmeisjes zijn dit jaar redelijk braaf geweest. Nu, ja, soms durfden we onze stoute schoenen aantrekken om schrijvers te gaan lastig vallen op grootse literaire evenementen. En lieten we onze lezers in de pen kruipen om hen daarna genadeloos te beoordelen. Of vuurden taart na cheesecake op hen af. We konden ook al eens teasen met verslagen van literaire reisjes. O, ja, en regelmatig hieven we het glas (of bovenmaatse cocktail) om ons boekenmeisjes-bestaan te vieren.

Ok, beste Sint, stuur de boekenpiet maar even langs om ons de les te lezen. Maar als we onze lezers dan toch één tip mogen geven voor hun eigen Sinterklaasbrief, laat het dan deze zijn:

Supergaveideeen

Het Supergave Ideeën boek van Lego. Want voor éénieder die te oud is om een legodoos op z’n Sinterklaaslijst te zetten, is een boek een goed excuus om de legomicrobe te voederen. En voor de creatieve kinderen tippen we graag een enorme doos basislego in combinatie met dit boek. Zo schenkt de Sint honderden  handleidingen in plaats van een doos met twee bouwmogelijkheden.

Het Supergave Ideeën boek brengt vijf werelden tot leven: De Ruimte, Moderne Metropolis, Het Wilde Westen, Sprookjeswereld en De Echte Wereld. Elk hoofdstuk bestaat uit bouwhandleidingen, modelgalerijen, bouwgeheimen en een heus diorama.

photo 3

Wij vermoeden dat de grote en kleine rakkers onder ons helemaal weg zullen zijn van de nieuwe ruimtetaferelen in het boek. Voor jonge en dertig-plus prinsesjes is de Sprookjeswereld the place to be. De Echte Wereld bouwt dan weer schrijfgerief, ijsjes, badeendjes en telefoons na op echte schaal. Uren sprokkel- en puzzelplezier verzekerd.

photo 2
De Lego bibliotheek

En wacht, er is nog meer. Want zo schreef (afin, bouwde) auteur Daniel Lipkowitz eerder al Het Lego Speelboek en Het Lego Ideeënboek. Ook al goed voor vele nieuwe creaties en nieuwe fantasiewerelden. En ja, jongens, er bestaat zoiets als professionele lego bouwers. Voor uw cv, gelieve u te richten tot Legoland Denemarken. En beste Sint, doe ons dit jaar maar enkele leesboeken.

Tot binnenkort,

uw boekenmeisjes…

Het Supergave Ideeën boekDaniel Lipkowitz, Uitgeverij Moon