Zwerfboeken

Zwerfboeken – batch 5

Zo, tijd om nog eens wat boeken te laten uitwaaieren over ons Belgenland. Afin, neen, schrap dat maar, het zullen deze keer wat verdere bestemmingen worden. Deze batch zwerfboeken volgt namelijk het reispad van één van uw boekenmeisjes.

Na Leuven, Mechelen, Aarschot en Amsterdam, kiezen we de luchthavens van Zaventem, Istanbul en Colombo uit om wat boeken te droppen.

Of om aan bookcrossing te doen, zoals dat hip heet. Taalbarrières en kilocontroles resulteren erin dat een overgroot deel van de boeken nog voor de handbagage-check gedropt zullen worden, maar enkele lichtgewichten leggen wat meer miles af.

photo-4
Zwerfboeken – batch 5

In de aanbieding voor reizigers die graag nog wat vakantielectuur scoren:

1. Berlijn, Wieland Giebel, ANWB

Topstad, zowel voor een culturele citytrip als een stevig feestweekend. Kleine handige gids die (bijna) niets weegt.

2. De stem van je karakter, Mari Ruti, Atlas Contact

Eentje voor de rand van het zwembad. Mari Ruti laat je zien hoe angst en verlangen zorgen dat we niet stagneren en legt uit waarom het streven naar een ‘perfect’ leven betekent dat je onrust en verdriet moet omarmen.

3. Sophie’s keuze, William Styron, Pandora

Need we say more? Nee dus. Goed om even helemaal in te verdwijnen tijdens een weekje abroad.

4. On top, Anna Nooshin, Spectrum

Meer weten over dit boek? Lees er ons interview met Anna Nooshin in het kader van de ondernemende vrouwenweek even op na. Perfect terrasjesvoer, deze Nooshin.

5. Lissabon, Karin Evers, Dominicus

Slenteren door de Barrio Gotico, proeven van overheerlijke Pasteis de Belem en uitkijken over de Taag vanop een terrasje. Moest ik niet zelf naar een andere droombestemming afzakken, ik zou bijna jaloers worden op de passagiers met ‘Lissabon’ op hun boardig pass.

6. The bride’s bible, Elle Bijers en Hanneke Seesing, Scriptum

De ultieme gids voor je grote dag. Aangezien wij afzwaaien voor een huwelijksreis, hebben we deze bijbel niet meer nodig. Eens kijken of we een koppel die op locatie gaat trouwen gelukkig kunnen maken? Zin in nog trouwliteratuur? Bruidsmeisje Barbara tipt er hier eentje.

7. Mindful eating, Mercedes Wolters en Björn Prins, Witstand Uitgevers

Hard gewerkt aan dat strandlijf of bikini-figuur? Neem deze mee in de koffer en loop gans het jaar in opperbeste vorm rond. Eet bewust als je echt honger hebt en stop met de strijd tegen eten. Want we kennen allemaal de chocolade-koekjes aanval als die deadline nadert… Speaking of which, ik vraag me af wij nog Oreo’s in huis hebben?

8. P.S., oorlogsherinneringen van Paula Sémer, Diane Broeckhoven, Uitgeverij Vrijdag

Niet meteen een zonnig thema, maar wel een o-zo-handig zakformaat. 63 pagina’s kort, dus perfect om de vlucht net te overbruggen. En om hem meteen achter te laten voor de volgende passagier? #extremebookcrossing

9. De romantici, Pankaj Mishra, Ooievaar

Eentje om te droppen in de transitzone, ter hoogte van de nachtvlucht richting Bombay. Samar verlaat zijn geboortedorp om te gaan studeren in Benares en wordt geconfronteerd met een nieuwe en onbekend India.

10. Istanbul, wereldsteden anders bekeken, De Morgen

Wij stappen slechts heel eventjes uit in Istanbul om over te stappen richting Sri Lanka, maar voor diegenen die deze parel tussen Oost en West op een andere manier willen beleven, is dit zwerfboek onmisbaar.

Eveline

Reis je dinsdagnamiddag af, hoe dan zeker deze rondslingerende boeken in het oog. Goede jacht gewenst en geniet van de vakantie.