Zwerfboeken

Zwerfboeken batch 3

8 april 2015, door

IMG_0894

Iedere maand bevrijden wij 10 boeken uit onze boekenkast, in de hoop hen een nieuw boekenleven te geven. Mijn mama en schoonbroer steken deze week een handje toe en laten mijn boeken los in Aarschot. De doorgeefkast in het station, waar je boeken kan uitlenen en achterlaten, ligt in elk geval op hun route.

Vind je een boek, laat dan hieronder een berichtje achter. De leukste reactie verdient in december 25 boeken.

Wat zit er in batch 3?

 1. Akhil Sharma, Gezinsleven, De Bezige Bij: een duister-komische en liefdevolle roman over een Indische familie die uitwijkt naar Amerika. In het beloofde land raakt de familie echter snel versplinterd.
 2. Miri Rozovski, Drie vriendinnen, Wereldbibliotheek: een universeel verhaal over drie Israëlische vriendinnen. Als jonge vrouwen zijn ze elkaars concurrent in de liefde maar als moeder realiseren ze zich dat vriendschap hetgeen is dat het langst standhoudt in het leven.
 3. Maggie Shipstead, Verbaas me, De Bezige Bij: Eveline is gonna kill me … Het verhaal van een Amerikaanse ballerina die in de jaren 70 de ster van het Russische ballet helpt overlopen naar het Westen. Het begin van een hartstochtelijke liefdesaffaire.
 4. Patrick Conrad, Walker, Vrijdag: Wie heeft de vrouw in het bed van Johnnie Walker vermoord? Volgens Knack ‘de meest doorwrochte, de meest zelfkritische, en allicht de donkerste roman die Patrick Conrad de voorbije jaren heeft afgeleverd’.
 5. Jo Baker, Landgoed Longbourn, Cargo: voor de fans van Downtown Abbey. Jo Baker neemt ons mee naar de personeelsvertrekken van Pride and Prejudice waar liefdesverdriet en ontluikende liefdes voor evenveel intrige zorgen als Jane Austens boeken.
 6. Ursula Poznanski, Blind verleden, De Bezige Bij: een man en vrouw worden dood aangetroffen op een camping. Hun link? Een Facebookgroep over poëzie…
 7. Madeleine Roux, Het gesticht, Cargo: De zestienjarige Dan belandt in een oud en angstaanjagend gesticht om zijn eindexamen te kunnen halen. Voor jonge lezers.
 8. Saskia Sarginson, De Tweeling, AW Bruna: Ook Barbara deelde dit boek, merk ik net. ‘Onafscheidelijke tweeling groeit op tot erg verschillende volwassenen. Jaren later komt het verdrongen breekpunt tussen de zusjes bruusk weer boven.’
 9. Jeffrey Eugenides, Huwelijk, Prometheus: een catch voor literatuurliefhebbers. Het enige boek uit de reeks dat ik werkelijk heb gelezen. Over een belezen Amerikaanse studente op zoek naar de liefde.
 10. Jonathan Franzen, Vrijheid, Prometheus: Deze bestseller van de schrijver van De correcties is voor mij nog steeds work in progress. Maar ik heb hem dubbel… dus. Een roman in de schaduw van zijn oudere broer: ‘If you loved The Corrections as much as I did, then cracking open Freedom is a bit like returning to a restaurant where you had an outstanding meal. Your expectations may be high, but it’s still possible to come away feeling satisfied – and if we’re lucky, perhaps we’ll all eat there again before another nine years go by.’ (The Guardian)

Welk boek zou jij graag willen vinden?

Heb je een boek gevonden, laat dan zeker een boodschap achter!

image1

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply nobutterfly 8 april 2015 at 09:04

  Waw, daar zitten pareltjes bij! Ik heb genoten van Huwelijk en Vrijheid (2 boeken maar ook een mooie titel voor 1 boek?), Longbourn landgoed was niet helemaal mijn ding, ik had er meer van verwacht maar zeker toch ook graag gelezen

 • Reply Hanne 10 april 2015 at 21:35

  Woensdagavond, 8 april, twee vriendinnen. Ze hebben net 50 lengtes gezigzagd in het overvolle zwembad. Geen 60, want zigzaggen is vermoeiend en één van de twee vriendinnen heeft een baby in haar buik. Na het zwemmen komt het douchen, het aankleden, het drinken van chocomelk en het vliegensvlug naar beneden rennen voor het toiletbezoek.
  En daar staat dan, elke week, de niet-zwangere vriendin te wachten. Ze is sneller in aankleden en sneller in plassen. Ze praat langs de deuren heen, kijkt rond en droomt. Over hoe de twee vriendinnen al zo lang vriendinnen kunnen zijn. Over hoe ze elkaar elke keer weer vinden. Over hoe ze zo verschillend zijn, maar toch ook weer niet. En dat ze binnenkort allebéi moeder zullen zijn.
  Zo droomt ze, vindt ze en straalt ze vol trots dat ze ‘Drie vriendinnen’ zal lezen. Want dat het ook over moeders gaat. En over vriendinnen voor altijd.

  • Katrien
   Reply Katrien 10 april 2015 at 23:35

   Bedankt voor de leuke reactie Hanne! Veel leesplezier in Drie vriendinnen. Laat zeker iets weten wat je ervan vond.

 • Eveline
  Reply Eveline 11 juli 2015 at 11:48

  Hahaha, gelukkig had ik het zo druk met trouwen dat ik niet gemerkt heb dat Katrien de ballerina-boeken rondstrooit. Topboek…

 • Leave a Reply