Volgeboekt!

Weekend volgeboekt? Op boekenkamp

op kamp

In de Paasvakantie werk ik  vanop taalvakantie in Wallonië. Wil je je kind op een speelse manier warm maken voor vreemde talen, dan kan ik je geen beter adresje aanbevelen. Eveline organiseert in de zomer dan weer haar eigen danskamp, helemaal zelf uit de grond gestampt.

Maar bestaat er ook zoiets als leesvakanties voor kinderen?

Crefi heeft een ruim aanbod aan literaire vakanties voor kinderen. Er is een boekenwurmkamp waarop je je eigen boek schrijft en er zijn stages rond graphic novels en strips. En voor wannabe boekenmeisjes is er het ‘Jouw stijl, jouw blog’ kamp.

Met Koning Kevin kan je in Leuven en Maaseik op kamp tussen de boeken. Verhalen zijn het vertrekpunt om vanalles te beleven.

Ideekids organiseert deze zomer een striptekenkamp. Tijdens deze vijfdaagse externaatsformule in verschillende steden teken je cartoons en verzin je dialogen onder begeleiding van illustratrice Vero Beauprez.

Op het stripverhalenkamp van Freetime breng je een bezoek aan het stripmuseum van Suske en Wiske en fiets je de striproute. Naar verluid zou ook Jommeke een handje komen toesteken.

Ook met Activak kan je leren striptekenen op zomerkamp.

Topvakantie heeft dan weer een paparazzikamp voor tieners met journalistieke schrijfambities. Je leert interviews afnemen en reportages schrijven. Kleuters kunnen met Top ook op Ridder Rikki Kamp, een Middeleeuws avontuur in het spoor van het gelijknamige prentenboek.

Welk kamp doen jouw kinderen?

PS Eveline gaf vorige week al kindvriendelijke tips voor een literaire paasvakantie.

PPS Is je kind zenuwachtig om op kamp te gaan. Lees dan samen het leuke prentenboek Berre gaat op berenkamp (Annemie Berebrouckx, De Eenhoorn).