Volgeboekt!

Weekend volgeboekt? Op boekenkamp

10 april 2015, door

op kamp

In de Paasvakantie werk ik  vanop taalvakantie in Wallonië. Wil je je kind op een speelse manier warm maken voor vreemde talen, dan kan ik je geen beter adresje aanbevelen. Eveline organiseert in de zomer dan weer haar eigen danskamp, helemaal zelf uit de grond gestampt.

Maar bestaat er ook zoiets als leesvakanties voor kinderen?

Crefi heeft een ruim aanbod aan literaire vakanties voor kinderen. Er is een boekenwurmkamp waarop je je eigen boek schrijft en er zijn stages rond graphic novels en strips. En voor wannabe boekenmeisjes is er het ‘Jouw stijl, jouw blog’ kamp.

Met Koning Kevin kan je in Leuven en Maaseik op kamp tussen de boeken. Verhalen zijn het vertrekpunt om vanalles te beleven.

Ideekids organiseert deze zomer een striptekenkamp. Tijdens deze vijfdaagse externaatsformule in verschillende steden teken je cartoons en verzin je dialogen onder begeleiding van illustratrice Vero Beauprez.

Op het stripverhalenkamp van Freetime breng je een bezoek aan het stripmuseum van Suske en Wiske en fiets je de striproute. Naar verluid zou ook Jommeke een handje komen toesteken.

Ook met Activak kan je leren striptekenen op zomerkamp.

Topvakantie heeft dan weer een paparazzikamp voor tieners met journalistieke schrijfambities. Je leert interviews afnemen en reportages schrijven. Kleuters kunnen met Top ook op Ridder Rikki Kamp, een Middeleeuws avontuur in het spoor van het gelijknamige prentenboek.

Welk kamp doen jouw kinderen?

PS Eveline gaf vorige week al kindvriendelijke tips voor een literaire paasvakantie.

PPS Is je kind zenuwachtig om op kamp te gaan. Lees dan samen het leuke prentenboek Berre gaat op berenkamp (Annemie Berebrouckx, De Eenhoorn).

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Claire 10 april 2015 at 14:21

    Ohhh zalig…bestond dat maar als toen ik kind was! Ik zou dat fantastisch gevonden hebben! Duimen dat ik later een boekenwurm-kind krijg 🙂

  • Reply Myriam 10 april 2015 at 17:46

    Daar zijn mijn kids al véél te groot voor. Maar lezen doen ze veel en met overgave. Dochter studeert taal en letterkunde Engels Nederlands. En zoon zit in de wetenschappen, maar leest héél graag. Gelukkig

  • Leave a Reply