Zwerfboeken

Zwerfboeken – 1e batch los

2 februari 2015, door

BP6A4011

Morgen is het zover. Dan laat ik voor het eerst tien zwerfboeken op de wereld los. Ik bevrijd uit mijn boekenkast tien titels waarvan ik wéét dat ik ze de eerstkomende drie jaar niet ga lezen. Vanaf 11u verklaar ik in de buurt van Leuven station de jacht geopend op:

Monique Schouten, Je onbewuste coach, Marmer: Een praktische gids om je psychologische drijfveren te leren begrijpen

Johan Harstad, Ambulance, Podium:  Elf verhalen over personages die elkaars leven in en uit lopen terwijl ze worstelen met de eenzaamheid.

Oliver Willemsen, Morgen komt Liesbeth, De Harmonie: Luguber sprookje over kinderen die na het vertrek van hun vader wachten op de komst van Liesbeth

Nathalie Huigsloot, Het Botox dilemma, Ambo/Anthos: Journaliste en veertiger onderzoekt of we ons kunnen bevrijden van de dwang van een jong uiterlijk

Marc Reugebrink, Het Belgisch huwelijk, De Bezige Bij: Een Holland-hatende Hollander wil trouwen met een Vlaamse. Maar dat blijkt ingewikkelder dan gedacht.

Saskia Sarginson, De Tweeling, AW Bruna: Onafscheidelijke tweeling groeit op tot erg verschillende volwassenen. Jaren later komt het verdrongen breekpunt tussen de zusjes bruusk weer boven.

Maartje Wortel, Ijstijd, De Bezige Bij: Uitzonderlijke liefde loopt spaak op een klein, Zweeds eiland. Vorige maand bekroond met de BNG Literatuurprijs, dus dit boek is dé catch van de eerste batch.

Het Maitresse contract – zij & hij, Podium: Vrienden sinds de jaren 1950, buitenechtelijke minnaars sinds de jaren 1970. Verslag van een onorthodoxe, langdurige liefdesrelatie.

Carlijn Vis, Het Marktplaatsmeisje, Atlas Contact: Anna scant interieurs op www.marktplaats.nl op zoek naar een man wiens woonkamer bij haar past.

Steinunn Sigurdardottir, De Goede Minnaar, World Editions: Rijke zakenman keert terug naar IJsland op zoek naar z’n jeugdliefde. Blijkt zij een boek over hem te hebben geschreven.

Welke van deze tien titels zou jij het liefst vinden? Nu ik ze hier zo op een stapel heb liggen, twijfel ik even over De Goede Minnaar. Daar zou ik nog spijt van kunnen krijgen dat ik die roman op zwerftocht heb gestuurd – maar ik doe het toch.

Of heb je één van deze boeken gevonden? Laat dan zeker weten wat je vindt van onze zwerfboekenactie. En van het boek in kwestie, natuurlijk. De leukste reactie van het jaar belonen we op 31 december 2015 met 25 boeken!

PS: Sorry Mechelaars, de eerste ‘drop’ gebeurt dan toch niet in jullie stad maar in Leuven. We maken het goed met één van de volgende batches.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sandra 2 februari 2015 at 17:58

  Ik heb een tijdje aan bookcrossing gedaan en boeken laten rond slingeren in parken op bankjes of in een shoppingcenter. De boeken waren altijd allemaal weg, maar slechts enkelen lieten weten het boek gevonden te hebben.
  Leuke boeken wel die jullie laten rondslingeren.
  Ik kende deze blog nog niet, maar ga nu zeker ook volgen!!

 • Reply Clio 3 februari 2015 at 14:47

  Heel leuk initiatief. Ik heb ooit in Spanje op een bank ook een dergelijk boek gevonden. Het was een Engels boek, wel spiritueel thema daarom heb ik het laten liggen, en je kon de code invoeren op een bepaalde site en dan aangeven waar je je bevindt en zo kon je de tocht van het boek tracken. Lijkt me wel leuk als een boek dan een hele reis zou doormaken.

  • Barbara
   Reply Barbara 11 februari 2015 at 09:16

   Precies één week en één dag na de eerste zwerfboeken drop… en nog geen enkele gelukkige vinder heeft zich gemeld. Een veeg teken of moet ik gewoon wat meer geduld hebben? Ik hoop het tweede. Al weet ik heel zeker dat drie van de tien achtergelaten boeken binnen de twintig minuten een nieuwe eigenaar had! Klinkt bekend, hé Sandra… Toch nog een warme oproep.
   Komaan, mensen – make our day. En laat weten waar die boeken terecht zijn gekomen.

  Leave a Reply