This Is How We Read

1 maand bloggen…smaakt naar meer

buikvolvanboeken

Afgelopen zaterdag kwamen we samen in boekhandel De Zondvloed in Mechelen voor onze eerste maandelijkse meeting. Zijn we al een maand aan het bloggen? Jep, blijkbaar wel. Geen beter moment om onze hoogtepunten, bedenkingen en wilde plannen voor de toekomst in kaart te brengen. 

Hier werden we afgelopen maand toch wel blij van:

  • Vrijdag 16 januari: Onze blog is ocharme elf dagen online en Jan Hautekiet en Erik Vlaminck bespreken ‘m al op Radio 1. Kicken!
  • Zaterdag 17 januari: Fotoshoot in Leuven. Zet drie meisjes in rode jurk voor een fotograaf en toevallige voorbijgangers denken al snel dat er ‘iets te zien’ is. Gelukkig gedijen wij wel op een bedje van aandacht. Speciale dank trouwens aan de vriendelijke receptionist van het Ibis hotel, waar we ons na een uurtje kortgerokt-in-de-vrieskou mochten opwarmen bij een koffie met cupcake.
  • Donderdag 29 januari: Katrien rijft met haar DIY project ter ere van Gedichtendag de prijs van het Davidsfonds binnen. En wat heeft ze nu geleerd? Dat isomo uiterst geschikt is om gratis boeken over WO II mee te winnen, natuurlijk.
  • We krijgen de eerste maand ruim dertig reacties op onze posts. En dat in het Vlaamse bloglandschap, waar de lurkers (dwz: de bezoekers die stilletjes meelezen, maar zich nooit laten horen) goed vertegenwoordigd zouden zijn. Many thanks aan iedereen die de moeite nam een berichtje achter te laten. Blijven doen, zouden we zeggen.

 

slidermuur

Na een maand hebben we geleerd dat bloggen:

  • …goed is voor de vriendschap. We kennen elkaar vijftien jaar, maar het is lang geleden dat we elkaar nog zo vaak gehoord/geschreven/gezien hebben.
  • …tijdsintensief is. We gaan de mix van korte en lange berichten verder optimaliseren. (Optimaliseren, ja hoor, dat staat er. Onze meetings zijn bloedserieus, dat voelen jullie wel.)
  • …een mens uit z’n comfortzone stampt. Barbara spijkerde voor haar interview met Iman Humaydan (verschijnt 4 februari) in sneltempo haar kennis over de recente geschiedenis van Libanon bij. En Eveline sleepte zich na een lange dag kostuums shoppen uit haar luie zetel, richting literaire lezing (van Marijke Umans, verslag verschijnt 3 februari).

Over onze wildste plannen – waarin een rol is weggelegd voor een vijfsterren hotel, de radio en het crashen van een literaire prijsuitreiking – wijden we voorlopig niet te erg uit. Dat we in februari meedoen aan de Boost Your Positivity uitdaging voor bloggers, mag wel geweten zijn.

En dan moeten we nog de winnaars bekendmaken van de Nachtcircus wedstrijd. Bij gebrek aan onschuldige hand trokken we in De Zondvloed elk één naamkaartje van een winnaar. Robby, Ilse Van De Velde en Joeri… mail jullie adresgegevens naar eveline@thisishowweread.be en een exemplaar van Nachtcircus komt jullie richting uit.