Op locatie,  Reizen

Kuren met boeken

Weinig zo ontspannend als een vriendinnendate waarop ook boeken welkom zijn. Vorig jaar picknickte ik al met boeken aan de Abdij van het Park, dit voorjaar sluit ik met Barbara het Thomas Mann weekend in Lübeck af met een nachtje kuren in Travemünde. Helemaal off topic is deze uitstap niet want ook Mann kwam met zijn familie relaxen in deze badstad aan de Oostzee.

Vooraf droomden we van leessessies in één van deze typische strandsofa’s, ter plekke blijkt het mistig en koud in mei, maar fotogeniek blijven de zetels wel. We laten de gure wind niet aan ons hart komen en spelen verstoppertje tussen de traditionele rieten korven.

Maar de echte reden waarom we zelfs geen volle minuut klagen over het weer, is natuurlijk ons hotel: een vijfsterren Kurhaus met spa waarvoor het woord grandeur wel lijkt te zijn uitgevonden. Vallet parking, een inhouse Michelin restaurant, kamers met een heuse dressing, een oneindig ontbijtbuffet met bubbels en showcooking… dit is klasse!

Aan leeshoekjes geen gebrek: vanop ons terras hebben we zicht op zee (het is maar even opgeklaard, maar we hebben de iconische vuurtoren echt gezien), in ons zithoekje staat een lekkere fruitplateau klaar en in de zeteltjes van de Marktplatz kan je lezen op de tonen van live pianomuziek.

En ook in de spa mogen onze boeken mee, hoewel de afwisseling tussen sauna en enkele baantjes trekken in het openluchtzwembad ons al snel nog meer bevalt. Het is voor mij dus wachten op de terugvlucht vooraleer ik The Great Alone van Kristin Hannah (bedankt voor de tip, Kelly), dichtklap, want ook ’s avonds gaan de boeken aan de kant. Dan dineren we immers in de Weinwirtschaft: een trio van aspergesoepen vooraf, parelhoen met gegrilde asperges als hoofdgerecht.

Dit is zo’n dag waarop je echt het etiket ‘heerlijk’ mag kleven, en dat is dan een understatement.

PS. Uitwaaien aan zee en logeren in stijl deed ik ook in Zeeland.

PPS. Deze post kwam tot stand in samenwerking met de German National Tourist Board.