Echt (n)iets voor

Literaire agenda: onze tips voor het nieuwe culturele seizoen

Met deze tropisch warme temperaturen is iedereen in de ban van barbecues, strandboeken en cocktails. Hier op de Thisishowweread redactie kijken we echter reikhalzend uit naar het nieuwe culturele seizoen en plakken verwoed post-itjes in de nieuwe folder van ons vaste stekje in het culturele landschap, CC Binder in Puurs.

We halen er enkele toppers uit waar wij spontaan van beginnen watertanden:

Toast Literair: Een avontuurlijke reis door de poëziegeschiedenis met Peter Holvoet-Hanssen

Peter Holvoet-Hanssen doet geen belletje meer rinkelen, reken eerder op het voltallige klokkenspel van de Antwerpse kathedraal. De moderne troubadour en ex-stadsdichter van de koekenstad verwent poëzieliefhebbers in januari met een virtuele wandeling doorheen de poëziegeschiedenis. Van de eerste oerklanken op alliteratie over Gezelle en Van Ostaijen tot zijn eigen nieuwste bundel. Holvoet entertaint, vertelt en boeit een hele voormiddag lang. Na de lezing verwent CC De Binder de toehoorders met een hapje en een drankje. Right, nu nog een babysit versieren. Anyone?

Toast Literair, Zondag 19 januari, 10u, Klapper, CC Binder. Tickets bestellen doe je hier.

Agatha Christie: Getuige ten laste – Loge 10 Theaterproducties

Hoera, Agatha op de agenda. Dat we fan zijn van de queen of crime kunnen we moelijk wegstoppen. Een theaterstuk gebaseerd op één van haar beroemde werken laten we dus niet links liggen.

Een weduwe neemt de charmante jongeman Leonard Vole op in haar testament. Enkele uren later wordt zij dood aangetroffen. Alles wijst in de richting van Vole.

CC De Binder poetst het podium nog eens extra blinkend op voor het talent van Loge 10 theaterproducties met o.a. Andrea Croonenberghs, Maxime De Winne, Rikkert Van Dijck, Erik Goris, Nathalie Wijnants en vele anderen. Een tenenkrullend theaterstuk waarbij je op het randje van je (comfortabele, dat wel) theaterstoel zit.

Agatha Christie: Getuige ten laste, Zondag 6 oktober, CC Binder. Tickets bestellen doe je hier.

 

Dikkie Dik en ik, 2-ater producties

Nog één van onze favorieten: de gezellige Dikkie Dik. We spitsten dus meteen onze kattenoren toe we hoorden dat er een theaterstuk komt rond de oranje pluisbal. 2-aterproducties duikt met kleuters van de eerste en tweede kleuterklas in het leven van Dikkie Dik en leert hoe het is om een kat te zijn. Lekker slapen, spinnen, kopjes geven, stiekem in de viskom grabbelen en over de toetsen van de piano rennen.

Een speelse totaalbeleving vol kattenkwaad en humor.

Dikkie Dik en ik, Dinsdag 11 februari, CC Binder. Enkel voor scholen. Tickets bestellen doe je via www.ccbinder.be.

Uitkijken dus, naar dat nieuwe culturele seizoen vol geweldige activiteiten. Het volledige programma kan je hier nalezen.