Volgeboekt!

Volgeboekt: vakantie

Aaah vacanza…! Het moment om twee boeken per dag te lezen en tussendoor aantekeningen te nemen voor een recensie. Ik dacht het niet. Echt vakantie, dit keer! Betekent dit dat de boeken veraf zullen zijn? Niet per se… dit zijn mijn vijf literaire vakantievoornemens:

527714962_9674f14293_o

  1. Minstens één boek lezen puur voor de fun, zonder potlood in de aanslag en zonder bijbedoelingen! Misschien lees ik gewoon Hotel zonder sterren van Lara Taveirne uit en verdiep ik me achteraf in haar debuut De kinderen van Calais (Debuutprijs 2015).
  2. Tijdschriften horen bij een vliegreis als bagagecontroles en stewardessen. Niet alleen de Psychologies en Feeling liggen klaar maar ook het zomer- en herfstnummer van Das Magazin.
  3. Longreads lezen. Ik betrap mezelf vaak op diagonaal lezen. Langere artikels in de krant lees ik zelden tot het einde. Als tegenreactie wil ik me verdiepen in longreads als ‘the every secret’ van Karl Ove Knausgaard… En als dat niet lukt, is de krant van voor naar achter lezen een voornemen als een ander.
  4. Podcasts for the win. Volgens fans zijn podcasts perfect om van autoritjes en poetsuurtjes quality time te maken. Misschien luister ik voor het slapengaan wel eens naar the All the books podcasts vol aanbevelingen en boekbesprekingen.
  5. Zwerfboeken achterlaten voor de lichtgezakte backpacker. De boekenmeisjes deden het eerder al in onder meer Leuven en Mechelen. Tegenwoordig ben ik voorstander van een voorraad boeken op de iPad maar ik herinner me rugzakreizen in Cambodia waar de bagage almaar zwaarder werd naarmate ik meer boeken meezeulde. Bookswapping had ik toen nog niet ontdekt.

Enneuh… volgende week ben ik weer helemaal terug met mijn potlood in de aanslag!