Volgeboekt!

Volgeboekt!

drycoppen3

Voila, weeral vrijdag! Met al die verlofdagen in mei lijken de weekends elkaar in sneltempo op te volgen!

Na enkele uitstapjes naar Parijs, AmsterdamCenter Parcs en een fotografieweekend bij Wisper blijf ik dit weekend in het land. Tijd voor boeken dus!

Van mijn10 zomerboeken om naar uit te kijken‘ mocht ik alvast de drukproef van Aan de keukentafel van mijn schoonmoeder lezen, een zinnelijk verhaal over de Napolitaanse kook- en levenskunst. Dit weekend staan Khomeini, Sade en ik (Khomeini en Sade in één titel, wat gaat dat geven) en De helden van het echte eten (lees volgende week het interview op de blog) op de leeslijst.

Mocht Boutersem me teleurstellen dit weekend dan brengt deze reportage van de ‘literaire toerist’ me in één klap op de windy moors van Emily Bröntes Wuthering Heights!  Ook bij Book Riot doen ze regelmatig aan literair toerisme. In de voetsporen van Amos Oz ontdek je literair Israel en in Sint-Peterburg komt Misdaad en straf tot leven.

Misschien geef ik de komende dagen mijn terras wel een lentebeurt. Boekenliefhebbers met groene vingers schaffen zich dit potje aan (of maken het zelf)!

‘Ze zoent zoals ze valt, met haar handen vooruit.’ Met deze zin won Nicolas Van Herck de wedstrijd ‘de zin van je leven’ van Creatief Schrijven. Bestel nu de postkaartversie van Geertrui Storms.

Literatuurcriticus Margot Dijkgraaf, die afgelopen week in het goud de Libris aan elkaar praatte, mocht op het Utrechtse literair festival Cities2Cities Michel Houellebecq interviewen.

Geen literatuur voor mij vanavond, want vannacht shake ik op de techno-beats van mijn broer op de Olense Gladiolen. Gaan literatuur en techno samen? In dit interview blijkt alvast dat de Kindle altijd meegaat op tournee.

Prettig weekend!