Echt (n)iets voor

Schrijven, schrappen en herschrijven

Thisishowweread duikt dit najaar in het cursusaanbod van Wisper. Het literatuur-aanbod, that is.

Christien Hemmerechts WTMH_0057
Schrijftafel van Kristien Hemmerechts, uit ‘Where the magic happens’.

Vanaf eind oktober lees je vier maandagavonden lang mee over de schouder van auteurs met Barbara. Lezen schrijvers op een andere manier dan zij die minder bedreven zijn in het neerpennen van literaire meesterwerken? Wat lezen schrijvers dan precies? En hoe word je zelf een betere schrijver door (op een bepaalde manier) te lezen? Pen, papier, een portie leeshonger en een snuifje literaire ambitie, meer heb je niet nodig om aan te schuiven aan Barbara’s cursustafel.

Hoe leest een schrijver, vier maandagavonden vanaf 24 oktober, OPEK Leuven.

De boekenknecht sturen we op expeditie richting Gent. In november mag hij vijf weken lang in Roald Dahls oeuvre duiken en zich laten inspireren voor zijn eigen schrijfselen. Dahls ontembare verbeeldingskracht in combinatie met de pittige pen van de boekenknecht, dat belooft. Auteur Hilde Van Cauteren publiceerde al twee kinderboeken en onderzoekt met haar cursisten hoe Dahl zijn curieuze personages schept en buitengewone verhaallijnen tekent.

Roald Dahl, vijf zaterdagochtenden vanaf 12 november, Bibliotheek Sint-Amandsberg, Gent.

Ook schrijfster Sandrine Lambert stelt haar expertise ter beschikking van haar cursisten. In ‘Van kinderboeken tot Young Adult’ buigt ze zich over ideetjes voor nieuwe kinderverhalen, personages die tot in de puntjes uitgewerkt zijn en het neerschrijven van levendige dialogen. Ervaring is niet vereist en aspirerende schrijvers die al iets op papier hebben staan, worden uitgenodigd om hun schrijfselen mee te brengen naar de les. Nog één nachtje slapen, en dan mag ik gewapend met pen en papier richting Leuven afzakken, hoera!

Van kinderboek tot Young Adult, vier dinsdagavonden vanaf 4 oktober, OPEK, Leuven.

P.S.: Ons verslag van een heus schrijfweekend al gelezen?

P.P.S.: Ook deze schrijfdag bleef ons bij.

wisper