Echt (n)iets voor

Reiscolumns en een blad dat leest als een boek

Er zit een koffievlek op de Goodbye. Duidelijke Barbara-sporen, die het reisblad dat ‘leest als een boek’ al eens door haar vingers liet glijden voor het mijn richting uitkwam.

Screenshot 2015-09-27 23.02.42

Een nieuw reisblad. Yep. Weer een blinkend ‘boekske’ met onmogelijke dromen, veel te dure hotels en journalisten die met geweldige persreizen voor je neus paraderen.

Maar Goodbye blinkt niet. Ook geen cover met tropische vissen of een peperduur boomhuttenhotel. Barcelona, Slovenië en Montana. Hey, bestemmingen die toch ongeveer haalbaar lijken, niet?

Hengelen in Malmo, Sam De Bruyns reisblog, ranches en rodeo’s, snorkelen in Oman en bijkletsen met Sloveense bomma’s. Geef toe, da’s eens wat anders dan duiken in pakweg… de Malediven.

En het magazine blijkt een originele insteek te hebben op het gebied van boekentips: Mamoesjka, verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne. Kijk, daar zijn uw boekenmeisjes nog niet mee komen aandraven, ook wij verbreden onze horizonten.

Pascale Naessens passeert nog eens met een uitgebreid interview. Een dertig pagina’s tellende Barcelona special. Hm… nu zijn we warm.

‘Hoe ver is te ver’, vraagt Goodbye voor ze aan een verslag over Tasmanië beginnen. Op zoek naar… niks, eigenlijk. Grote leegtes, stilte, niemand. Goodbye trekt ook naar Palma de Mallorca (Excuseer?) voor een zeiltocht met een luxueuze viermaster (ah, oef).

Oh ja, en journaliste Lien de Ruyck doet het voor 100 euro. Op citytrip.

Een nachtje op hotel, een verwenadresje, een belevenis en een hebbeding. Voor deze editie trekt ze naar Rijsel, scoort macarons, gaat brunchen en strandt bij Airbnb–er Charlotte.

5x Marseille, Kopenhagen en Brussel komen om de hoek piepen en Jacqueline Goossens sluit af.

Wel, Meneer Goodbye, ik ben onder de indruk. En geef de reislustige medemens in mijn omgeving voor Kerst geheid een abonnementje.

Misschien wil u nog wat nagenieten met de bijdragen van onze eigen reiscolumnisten? Want ja, een bespreking van een blad dat leest als een boek vraagt om reiscolumns van een schrijfwedstrijd van een boekenblog.

Bart Van Honsté mijmert weg bij een goed glas wijn…

Heidi Michielsen raapt schelpen aan het strand…

Claire Bracke lift mee met een norse Hongaar…