Boekenbal,  Echt (n)iets voor

Fraaie freules in boekenland

We stuurden onze knappe koppen al op je af en willen je graag verwennen met enkele fraaie freules en hun pareltjes van boeken. Deze dames scoren hoog op onze literaire verlanglijst:

Waarom je De schoonheidssalon van Melba Escobar op je leeslijst moet slingeren? Omdat Escobar de thriller herdefinieert, het boek op het lijf geschreven is van de #metoo campagne en omdat Netflix de rechten al heeft geclaimd. U weet wel, het boek is beter dan de film. Karen is schoonheidsspecialiste voor stinkend rijke klanten: vrouwen van politici, TV-figuren en andere VIP’s. Zij vertrouwen haar op de behandeltafel allerhande geheimpjes toe. Geheimpjes die in een corrupt land als Columbia wel eens heel gevaarlijk zouden kunnen zijn. (Ambo Anthos)

Lotte Kok is amper 22 en wordt ongetwijfeld de literaire sensatie van morgen. Iedereen verklaarde haar voor gek omdat ze zo jong zou debuteren, maar we mogen allemaal onze twee pollekes kussen dat ze het gedaan heeft. Oscar woont in het Amerikaanse Dingle, een doodsaai stadje waar de zomers heet, stoffig en oneindig voorspelbaar zijn. Hij heeft weinig anders te doen dan naar zijn salamander te staren. Tot Agnes haar intrek neemt in het stadje. Met haar bruisende persoonlijkheid is ze de attractie van het dorp. Oscar vertrouwt het zaakje niet, en probeert afstand te bewaren. Maar ook hij kan niet ontsnappen aan de noodlottige aantrekkingskracht van Agnes.

Skydancer, Lotte Kok, Prometheus

Bommetje: Fata Morgana wordt verfilmd. Door George Clooney, en met Scarlett Johansson. Maar wacht, er is meer: Fata Morgana heeft zichzelf vastgeniet in de bestsellerlijsten, en wordt in twintig talen vertaald. Wij ruiken een verdomd goed boek, met het verhaal over Alice die in de jaren 50 met haar man naar Marokko verhuist. Alice kan slecht aarden in de hitte en de drukte, tot een oude schoolvriendin verschijnt die haar op sleeptouw neemt. Het begin van een obsessieve vriendschap die snel ontaardt. Christine Mangan, Ambo Anthos

Het is onmogelijk om A.M.Homes niet geweldig te vinden. Na haar successen met boeken als Een brandbaar huwelijk en Dit boek redt je leven schiet ze met Dagen van inkeer weer in de roos. In haar nieuwe verhalenbundel steekt ze de draak met de oppervlakkigheid van de Amerikaanse maatschappij. Zo laat het kortverhaal ‘Hallo allemaal’ je niet meer los. Een gezin drukt gevoelens de kop in door zich volledig over te geven aan uiterlijk vertoon. Briljant, deze A.M. Homes. (De Bezige Bij)

Even donker als geniaal, dat is Melmoth, de nieuwe worp van auteur Sarah Perry. Een parel van een Victoriaanse roman om in verloren te lopen. Hoofdpersonage Helen krijgt een manuscript in handen met de getuigenissen van Melmoth, het eenzaamste en meest duistere wezen ter wereld. Helen kan niet ophouden met lezen, en heeft het gevoel dat iets of iemand haar gadeslaat. Dit boek lees je op het randje van je stoel. Oh, en je manicure is er ook aan. #nagelbijterke (Prometheus)

Deze boekentips verschenen eerder al in Elle België