Echt (n)iets voor

Knappe koppen

Kus van de TIHWR-redactie en een bank vooruit voor deze knappe koppen. Zij krijgen nu al een goed rapport voor hun literair talent en proppen je nieuwe tas vol heerlijke schrijfsels.

Daniël Samkalden heeft een blik en een boek om in te verdwalen. Van het Amerikaanse hooggebergte tot het diepe Afrikaanse binnenland, zijn personages reizen de wereld rond. Drie personages en drie verschillende leefwerelden klinken en botsen in zijn boek Nova.

Beroemdheid Thomas wordt in een televisieprogramma door sterrenkundige Julie te k*kken gezet, en biograaf Maarten krijgt de opdracht om een draai te geven aan het gênante optreden. (De Bezige Bij)

 

De Italiaanse Alpen. Een eenzame berghut op zo’n 2000 meter hoogte. Het hoofdpersonage uit De buitenjongen ontsnapt er aan zijn Milanese stadsleven en gaat terug naar z’n roots. Hout hakken, vuur maken, boeken lezen en verder het grote niets.

Paolo Cognetti steelt onze literaire harten met zijn grootse vertelling over de aantrekkingskracht van de natuur en de eenzaamheid. (De Bezige Bij)

 

    

Renato ontrafelt het verhaal van El Gaucho, één van Peru’s machtigste en meest corrupte politici.

Dat hij El Gaucho thuis aan de keukentafel mag aanspreken met papa, maakt De afstand die ons scheidt een meedogenloze en hartverscheurende familiegeschiedenis. De nieuwe stem in Zuid-Amerika, one to watch. Renato Cisneros, De Geus

Akwasi is de rebel van dit literaire seizoen. Want hij gaat het er gewoon over hebben, over dat wat we denken, maar niet durven zeggen. En hij gaat veel verder dan, “Chips, mijn onderbroek zit niet goed.” Over geloofsovertuiging, je kledingkeuze, je familie en je grootste angsten. Een brok talent, deze meneer, want naast schrijver is hij ook performer, scenarist, labeleigenaar en acteur.

Laten we het er maar niet over hebben, Ambo Anthos

Dit artikel verscheen eerder al in Elle België