Boekenbal

Welkom! Literaire avond 21 september, Barboek

Wie wint de Columnwedstrijd 2017? En wat kunnen Jean-Paul Mulders, Nathalie Le Blanc en Fien De Meulder ons leren over columns schrijven, literair debuteren en/of het journalistieke vak? Ontdek het tijdens onze 2e literaire avond, op donderdag 21 september in boekhandel Barboek.

Afgelopen zomer trakteerden we jullie weer elke woensdag op een fantastische column. Hoog tijd om de auteurs van die acht leuke teksten het verlossende woord te brengen. Wie wint de This Is How We Read Columnprijs 2017?

Was jij één van de 112 deelnemers aan onze zomerse schrijfwedstrijd? Ben jij (een vriend van) één van de 8 genomineerden? Volg je This Is How We Read? Hang je graag rond in boekhandel Barboek? Of lees je gewoon graag en durf je zelf al eens iets te schrijven? Allemaal goede redenen om op donderdag 21 september af te zakken naar onze prijsuitreiking slash literaire avond!

PROGRAMMA

19u30: De deuren zwaaien open

20u: Korte verwelkoming door team This Is How We Read

20u05: Gesprek met Jean-Paul Mulders (journalist & columnist voor o.a. Weekend Knack en De Morgen; docent columns schrijven bij Creatief Schrijven) over zijn jarenlange ervaring als columnist. Mulders deelt enkele schrijftips en klapt uit de jurybiecht – hij hakte dit jaar immers de knoop door en koos de winnaar van de TIHWR Columnwedstrijd 2017. Hoe ging dat eraan toe?

20u20: Gesprek met Nathalie Le Blanc (columnist voor Weekend Knack, auteur van het veelbesproken non-fictie boek Solo, freelance journalist en Leuvenaar) over haar debuutroman Weg van jou. Deze ‘romantic read’ verscheen afgelopen zomer bij Van Halewyck. Dat wij fan zijn is reeds bekend.

20u35: Gesprek met Fien De Meulder over haar buitengewoon grappige debuutroman Een redelijk gelukkig huwelijk (uitgeverij Polis). Fien injecteerde haar roman-in-dagboekvorm met een flinke scheut Schotse stand-up comedy humor en de nodige columnachtige uitweidingen. Dat smeekt om uitleg.

20u50: Panelgesprek met Jean-Paul, Nathalie en Fien met de mogelijkheid om vragen te stellen vanuit het publiek

21u10: Prijsuitreiking Columnwedstrijd 2017. De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs krijgen een boekenpakket. De allerbeste column wordt voorgelezen.

21u20: Napraten met de aanwezigen, een glas drinken, snuisteren in het boekenaanbod van Barboek… Nathalie Le Blanc en Fien De Meulder signeren.

PRAKTISCH

Donderdag 21 september 2017, vanaf 19u30, Barboek – Schrijnmakersstraat 17 – Leuven

Toegang is gratis (exclusief dranken). Wel graag even je komst bevestigen via info@thisishowweread.be.