Volgeboekt!

Volgeboekt: voorleesweek!

Elke literatuurliefhebber zag het deze week op z’n wall, in de favoriete krant of onder de vorm van hashtags verschijnen… Het is voorleesweek. En dus ook voorleesweekend, de komende twee dagen. Hier zijn we met enkele tips en links:

Het boek zonder tekeningen maakt furore. Het ultieme voorleesboek, want alle zinnen, geluiden en komma’s dienen luidop voorgelezen worden. Wim Helsen doet het alvast even voor:

Aan het andere eind van de boekenplank vinden we het absolute must-have boek in de categorie ‘boeken zonder woorden’. Charlotte Dermatons tekenkunsten en fantasie pakken je helemaal in. Haar boek Sinterklaas is  te groot voor woorden. Letterlijk en figuurlijk, want de extra grote uitgave is een hit bij kinderen. (of toch bij alle 25 dansers van de groep Jazzdance A van de dansschool…).

slidersinterklaas

Zo, we gooien nog een paar hashtags op een hoop: #BrusselsLockdown, #taalachterstand, #multicultureel, #verdraagzaamheid. De Brusselse bibliotheken nemen het voortouw en organiseren nog tot 29 november meertalige voorleesuurtjes met Brussels reads aloud. Allen daarheen?

De voorleesweek eindigt met een grande finale. Morgen opent CC De Grote Post in Oostende z’n deuren voor De Grote Voorleesdag. Deze keer ook met voorleesuurtjes voor volwassenen. Elk half uur zijn er nieuwe voorleessessies voor kinderen van 3 tot 1O3 jaar.

En het kan in deze lijst niet ontbreken: de voordelen van voorlezen. Alsof we het nog moeten vermelden…

Veel (voor)leesplezier!