Echt (n)iets voor

Hennie De Heks in CC Binder te Puurs

Hennie is gek op de kleur zwart. Het liefst toverde ze alles zwart: haar huis, haar meubels, het gras, de bomen … alles!

Maar zoals jullie misschien wel weten, struikelde ze steeds over Helmer en omdat Hennie nu eenmaal niet zonder haar kat kan … kreeg alles een kleurtje! Klaar in een heksenwip! Abracadabra!

Meet Hennie de Heks. Naast haar huis kleurt Hennie ook tal van prentenboeken van duo Valerie Thomas en Korky Paul zoals o.a. Hennie de Heks ziet ze weer vliegen, Hennie de Heks en de piraten en Hennie viert feest. Wonderlijke verhalen vol magie en humor.

Maar Hennie mag ook tal van podia omtoveren tot een heus heksentafereel. Zo was ze te gast in ons favoriete Cultureel Centrum Binder in Puurs. Poppentheater Wortel goot duo Hennie en kat Helmer in twee prachtige handpoppen en bokste een wonderlijke schoolvoorstelling voor kleuters in elkaar.

Thisishowweread mocht zich op een mooie schoolvoormiddag samen met enkele klassen twinkelende vierjarigen in de zaal nestelen. We waren even verwonderd en vertederd door het fijne duo op de planken als de enthousiaste klassen die volledig opgingen in het verhaal.

Een ingenieus decor, speelse muziek en een indrukwekkende lasershow maken van Hennie de Heks een prachtig spektakel. Spelers Geert van Doorselaere en Mira Valea leveren een sterk staaltje handwerk.

Een warm verhaal over vriendschap en verandering. Want soms begin je beter bij jezelf, voor je de wereld om je heen op z’n kop wil zetten.

Inspiratie opgedaan? CC Binder organiseert dit schooljaar nog tal van schoolvoorstellingen voor kleuters en kinderen. Zo zie je Poppentheater Wortel mid februari weer aan het werk met hun vertelling van Rosa-Marie.

Is je baas een pietje precies en eist hij/zij dat je per se achter je bureau zit tijdens de werkuren, kan je nog putten uit het grote aanbod van CC Binder voor families het weekend en op weekavonden: films, creatieve namiddagen, muziekinitiaties, voorstellingen en nog veel meer.