Uitgelezen

Creatief met Ikea

Aaah, Ikea. Geweldig toch? Ideetjes opdoen, dromen over het perfecte pinterest interieur en hot dogs eten. Ikea is geliefd. Er wordt over geblogd, websites met Ikea hacks zijn razend populair, het Ikea youtubekanaal heeft dertigduizend abonnees en ook columnisten willen hun zegje doen.

Naast de jaarlijkse Ikea bijbel, waar onlangs dit hilarische reclamefilmpje rond gelanceerd werd, is er nu ook een nieuw, blinkend en uiterst verleidelijk Ikea manifest.

Creatief%20met%20Ikea

Creatief met Ikea bundelt ideetjes om stapelbedden om te toveren tot winkeltjes, krukjes in loopfietsen om te bouwen en je muren te behangen met speelgoed.

ikea crea

Het boek is ingedeeld volgens niveau. Van simpel, waarbij hoogstens een schroevendraaier gehanteerd moet worden (kijk, dat kunnen zelfs wij), tot expert, waarbij je al dient te weten hoe een mal voor een zetel er uit ziet.

De favorieten van Thisishowweread? Je Lacktafel omvormen tot spelbord en een boom uit Lillabo treinrails tegen de muur.

ikea crea 7

De Kallax kast, Frosta-kruk en het Kura stapelbed krijgen elk een eigen hoofdstuk, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Een vintage Kallax lp-kast, een Frosta wandrek of een Kurabed met glijbaan? Zo gefikst.
ikea crea 2

En, ja, Creatief met Ikea wordt geleverd in een plat pakket. Je haalt dit product zelf af, afdeling ‘boekhandel’, gang ‘Creatief’, plaats ‘bestseller’. Je Ikea-hacks in elkaar zetten doe je zelf, thuis. Alle handleidingen, een lijstje met materialen en uren knutselplezier inbegrepen in het pakket.

Creatief met Ikea, Isabelle Bruno en Christine Baillet, Lannoo

ikea crea 6