Op locatie,  Reizen

Countryclub Aspria Royal La Rasante

Met drie lezingen over literatuur in 26 uur op de agenda, in alle hoeken van het land bovendien, waren wij (Barbara & Katrien) eind april op zoek naar geschikte logies. De vereisten? Vlot bereikbaar, een comfortabele slaapplek en faciliteiten om energie te tanken en indien nodig een paar uurtjes te werken. Zo belandden we bij Aspria Royal La Rasante, boetiekhotel en countryclub in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Aan vereiste nummer 1 is meteen voldaan. Na een late lezing hebben we geen energie meer om de stad in te rijden, of op zoek te gaan naar parking. Met haar ligging aan de rand van Brussel, vlakbij grote toegangswegen en dankzij een royale parking, kunnen we smooth & hassle free inchecken bij Aspria Royal La Rasante.

Ons hoofd staat op slapen. De ruime kamers, gelegen in een historisch boerderijgebouw, ogen uitnodigend: met rustieke houten balken, sfeervol behangpapier, mooie binnenluiken, zachte tapijten en dekentjes, allemaal in countryclub sfeer. In de badkamer heerlijk geurende producten van Clarins.

Comfortabel slapen doen we, check.

Maar de echte troef van Aspria Royal La Rasante laat zich pas de volgende dag ontdekken. Na een lekker ontbijt liggen er een paar lege uren voor ons om de batterijen op te laden voor onze volgende lezing. Opties zijn er genoeg in deze club met meer dan 100 jaar geschiedenis: we kunnen aansluiten in een yogales, een partijtje tennissen of fitnessen. En dat alles in een kader dat verfijning ademt. Wij kiezen voor ontspanning boven inspanning en trekken naar het zwembad en de wellness-zone.

Alles is er kraaknet en rustig. We ondervinden hoe fijn het is de dag te starten met een paar lengtes te zwemmen als je een baan voor jou alleen hebt. In de sauna en de hammam glijdt de spanning van de drukke dagen uit ons lichaam.

Met een eenvoudige druk op de knop in de belevenisdouche voegen we een vleugje avontuur toe aan de ochtend.

De ‘Tropical Rain’ douche omvat lichteffecten in warme kleuren, zachte druppels en vogelgeluiden. De ‘Caribbean Storm’ komt met heuse bliksemflitsen, gedonder en ijskoude druppels. Zo zijn we wel meteen wakker. Op de ergonomische ligstoelen in de wellness-ruimte duiken we nog snel in een boek. Om dan toch weer even in de panoramische sauna te gaan zweten. Wat een heerlijk kader om een voormiddag door te brengen in goed gezelschap! Onze enige fout? Dat we geen hele dag hebben uitgetrokken om van Aspria’s faciliteiten te genieten. Maar daar bestaan gelukkig oplossingen voor. Nog eens terugkomen, bijvoorbeeld.