Boekenbal

This is how we’re Druk in Leuven

Binnenkort – van 26 tot 28/4 – is het weer Druk in Leuven. This Is How We Read tekent present op het boekfestival. Kom zondagnamiddag luisteren hoe Barbara vertelt over haar ‘Kleine Wereldgeschiedenis in 100 Grote Data’. Pik die voormiddag een thrilling dubbelinterview mee met twee misdaadauteurs. Of ontdek op zaterdagochtend hoe vier literaire debutanten uitkwamen bij hun (aller)eerste zin.

Het programma van de tweede editie van Druk in Leuven – gecureerd door Katrien Steyaert – is er eentje om u tegen te zeggen. Op de website kun je kiezen uit meer dan 100 (veelal gratis) activiteiten – van interviews en workshops tot leesclubs en debatten. Last van keuzestress? This Is How We Read schiet te hulp. Wat denk je van deze drie activiteiten waaraan we meewerken?

Zondag 28 april, 15u30-16u30, rotonde OPEK, gratis & reserveren niet nodig

Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data – interactieve sessie

Who run the world? Girls! Die slogan werd heus niet in onze tijd bedacht. Speciaal voor Druk in Leuven focust Barbara De Munnynck op de sterke vrouwen in haar ‘Kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data‘. Kom luisteren naar verhalen over Boudica en Ana Nzinga. Ontdek wat je kunt leren van dode heldinnen als Cleopatra en Keizerin Theodora. En ga de laatste 20 minuten creatief aan de slag met illustrator Isabelle Geeraerts, zodat we op het einde een Wall of Fame kunnen maken voor al die fantastische, historische hoofdrolspeelsters.

Doelgroep: Gezinnen met kinderen (9-15 jaar), geschiedenisfans (alle leeftijden), stoere types (v/m/x)

TIP: Combineer deze activiteit met het debat rond veerkracht door Uus Knops & Co, 14u-15u, 30 cc Schouwburg

Zondag 28 april, 10u30-11u30, Standaard Boekhandel Leuven, gratis & reserveren niet nodig

Hoe treed je in de voetsporen van Pieter Aspe of win je de Gouden Strop? Dominique Biebau (die Queen of Crime Agatha naar de kroon steekt in zijn nieuwe titel De Christiemoorden) en Jonas Boets (van deze fan-tas-tische roman over een tijdreiziger – we bevestigen dat zijn moeder niet overdrijft in haar lovende gastpost) verklappen het aan Barbara tijdens een geanimeerd dubbelgesprek. Wie komt luisteren, krijgt bovendien een exclusief voorproefje van de nieuwe Aspe, die kort nadien verschijnt.

Zaterdag 27 april, 10u-11u15, Barbóék in de Schrijnwerkersstraat, gratis & reserveren niet nodig

In 2022 publiceerde This Is How We Read een scheurkalender met 365 boekentips aan de hand van hun openingszin. Momenteel leggen we de laatste hand aan een nieuwe kalender voor 2025… Maar openingszinnen verzamelen is één ding. Er zelf schrijven is nog iets anders. Katrien en Barbara gaan in gesprek met vier succesvolle Vlaamse debutanten over hun (aller)eerste zin en boek. Met Jessa Wildemeersch, Lieven Stoefs, Inès Eshun en Lene Beelen op de sofa wordt het zeker boeiend. Kom gezellig luisteren!

TIP: Combineer deze activiteit met De Boekenkamer met Rinus Van de Velde (14u bij Cas-co) en/of het debat ‘Mama én vrouw’ met Anouck Meier en Uwe Porters (16u30, Opek).