Column

Columnwedstrijd 2024 ?!

Stiekem deden ze ons een beetje plezier, al die bezorgde mailtjes in onze inbox: ‘Hebben we iets gemist?’, ‘Wanneer kondigen jullie de nieuwe columnwedstrijd aan?’ Blijkbaar hoort voor heel wat aanstormende columnisten onze schrijfwedstrijd bij de zomer zoals gin bij tonic of yin bij yang. We zijn jullie, kortom, een update verschuldigd.

The good news: Het gaat prima met de This Is How We Read-redactie, dank u. We hebben net het manuscript ingeleverd van onze nieuwe scheurkalender met 365 boekentips, De Eerste Zin 2025. Die ligt vanaf september 2024 in de boekhandel en krijgt op 3 oktober in het Wagehuys in Leuven een groots lanceringsfeest. Elisabeth Lucie Baeten, Marja Pruis en Anthony Bosschem komen meevieren en ook jij kunt (vanaf 8 juni) hier je tickets bestellen. Niet twijfelen, doen.

The bad news: Een dag heeft maar 24 uren – had je het al gemerkt? Bij TIHWR betreuren we die onrechtvaardigheid luidkeels. Maar goed, Barbara is druk bezig met lezingen geven over haar jeugdboek terwijl Kurt reikhalzend aftelt naar de publicatie van het zijne (hier doorbladeren naar pagina 100). Katrien schrijft deze zomer mee aan een grote reeks in De Standaard en Eveline rijft met haar dansschool de ene prijs na de andere binnen. Dat combineren met de organisatie, jurering en uitreiking van een columnwedstrijd? We zien het eventjes niet zitten en nemen deze zomer een pauze.

The silver lining: Uitstel betekent geen afstel. Echt niet. We namen in het coronajaar 2020 al eens een break en kwamen daarna terug met drie ijzersterke wedstrijdedities met dito winnaars: check gerust dat wereldbeeld dat brak als vruchtwater in 2021, die pijnlijke brunch in 2022 en die ‘hé het ligt niet aan mij, ik draag mijn steentje bij’ in 2023. We laten jullie trouwens niet helemaal op je honger zitten. Ook deze zomer publiceren we op deze blog regelmatig iets onder de noemer ‘Column op Woensdag’. Wat precies? Blijf ons volgen en je ontdekt het vanzelf.

The promise: In het voorjaar van 2025 organiseren we de 9e editie van onze columnwedstrijd. Deze zomer vind je op This Is How We Read de nodige inspiratie om je inzending van volgend jaar naar een hoger niveau tillen. Next Level Column-dinges! Zijn we zachtjes aan het opbouwen naar een knalfeest in 2026, wanneer de wedstrijd haar tiende verjaardag viert? Misschien, misschien.