Volgeboekt!

Volgeboekt

IMG_1419

Regenachtig herfstweekend voor de boeg? Zalig, veel tijd voor boeken en literaire links!

Voor slow storytelling moet je op Narratively zijn, een platform voor ‘untold human stories’, ver weg van breaking news, met één thema per week en één artikel per dag.

Aan slow bookselling doen ze in de Japanse boekenketen Morioka Shoten waar ze maar één titel per week  verkopen.

De pas geopende Feniks boekhandel in Damme doet het omgekeerde. De kleinste boekenwinkel van Vlaanderen biedt in de kelder van het stadhuis 4000 boeken aan op 15 vierkante meter. In Amsterdam pakken ze het nog kleiner aan. Tweedehandsboekenwinkel De terechte kronkel is slechts 6 vierkante meter groot.

Op het leeslijstje dit weekend staan er enkele mooie kijkboeken (de koffietafel is al opgeblonken) waaronder No two persons ever read the same book (Luster), een citatenboek over literatuur, samengesteld door Bart Van Aken. Geeuw, een citatenboek, hoor ik u al zeggen… bekijk dan even het mooie ontwerp van grafisch vormgever Dooreman en u zal beseffen dat u een kerstgeschenk heeft gevonden voor uw bibliofiele vrienden.

En op mijn leeslijst of shame staat er nog Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans, deze week uitgeroepen tot het beste boek van de afgelopen 25 jaar. Maar u heeft dit ongetwijfeld al lang gelezen.

Tot slot was het columnist en marketeer Guido Everaert (auteur van Storytelling, Verhalen maken merken) die mijn to watch-lijstje voor het weekend finaal uit zijn voegen deed barsten tijdens een sessie storytelling bij Background Educations. Zal Kurt Vonnegut mijn leeservaring voor altijd veranderen na deze eenvoudige structuuranalyse van verhalen of zal Andrew Stanton (schrijver van Toy Story) me dit weekend inwijden in de geheimen van goede punchlines?!

Fijn weekend!