Geen categorie

Columnwedstrijd 2017

Dit is het moment waar iedereen reikhalzend naar uitkeek: vandaag schiet de derde editie van onze zomerse columnwedstrijd uit de startblokken!

Schrijf je zinnen die dansen op het ritme van een drumsolo? Ben je niet bang voor een kleine overdrijving hier en een groot understatement daar? Ben je meedogenloos voor aandoenlijk artificiële alliteraties en hinkende metaforen? Zit je op een vulkaan van ergernis, of surf je op een tsunami van verontwaardiging? Ben je daas van blijdschap of voos van liefde voor je medemens?

Krop het niet op. Gooi het eruit. Giet het in een column en doe ons grinniken, huilen, dijenkletsen of net heel stil worden van ontroering.

De acht beste inzendingen serveren we in juli en augustus aan ons immer gretig lezerspubliek. Uit deze shortlist zal Weekend Knack-columnist Jean-Paul Mulders de winnaar kiezen én op onze feestelijke prijsuitreiking in de bloemetjes zetten. Columnistes Katrijn Van Bouwel en An Olaerts deden hem dat al voor in de vorige edities.

Hoe meedoen? Simpel. Dit zijn de spelregels:

Wat? Schrijf een column van ongeveer 500 woorden over een onderwerp naar keuze en mail die naar info@thisishowweread.be met als onderwerp ‘Column op Woensdag’.

Wie? Jong, oud, ervaren, onbesuisd, verlegen of al een grote naam? Wat voor type auteur je bent, maakt niet uit. Iedereen die in het Nederlands schrijft, mag een tekst insturen die niet eerder verscheen in print of online.

Deadline? Uit de columns die ons voor zondag 18 juni, 22u bereiken, kiezen we vier teksten voor publicatie in juli. Mogen jouw fifteen minutes of literary fame ook in augustus vallen, mail ons dan voor zondag 16 juli een tekst.

Wie jureert? De This Is How We Read redactie nomineert acht columns die in de loop van de zomer worden gepubliceerd op thisishowweread.be. Weekend Knack-columnist Jean-Paul Mulders kiest uit deze shortlist de winnaar.

Waarom? Natuurlijk valt er iets te winnen. En dan hebben we het niet over de eer, het lezerspubliek en de welkome boost voor je schrijversego. De winnaar krijgt de prijs (een boekenpakket) op donderdag 21 september overhandigd door Jean-Paul Mulders op een feestelijke prijsuitreiking in Barboek, Leuven. Je moet het verslag van de vorige editie maar bekijken om te weten dat je dat niet wil missen.

Inspiratie nodig? Duik in ons archief … Leespret verzekerd.

Tips nodig? Gastjurylid An Olaerts to the rescue!

De eregalerij? In 2015 won Hilde Devoghel onze allereerste wedstrijd met Kampioen, in 2016 schoot Tyche Tjebbes de hoofdvogel af met Fruitfobisch.

Hilde Devoghel
Tyche Tjebbes

PS: Nog niet uitgeschreven na het insturen van twee columns? Check het overzicht van schrijfwedstrijden op Schrijven Online of  Creatief Schrijven!