Op locatie

Bureau en leeshoek make-over

25 oktober 2018, door

Ik had gedacht dat ik na mijn badkamer en keuken wel even klaar zou zijn met verbouwen. Niet dus. Vanaf januari word ik 100% zelfstandig (spannend, joepie, hoera…) en daar hoort een nieuwe bureauruimte bij, annex extra boekenkasten. Gelukkig heb ik nog een kamertje vrij en zijn het parket en de mooie bakstenen muren al aanwezig. Ik hoef dus niet na te denken over leidingen, stof en kabels maar kan gewoon losgaan op Pinterest. Op een luie zondagochtend maakte ik deze wishlist.

Een fluwelen leeszeteltje

Ik droom al lang van een green velvet chair om knus een boek in te lezen, maar heb ondertussen ook al mooie roze en diepblauwe exemplaren gespot. Strak of barok, daar ben ik nog niet uit.

Een Bauhaus bureau

Ik denk dat het het licht moet geweest zijn in deze prachtige Bauhaus villa’s in Krefeld maar sinds mijn bezoek bewaar ik plaatjes van Bauhaus bureaus als de deze.

Of toch maar een vintage bureau

Voordien was ik nochtans meer te vinden voor elegante vintage bureaus die ik – sinds ik winkels als My Ex Boyfriend en Veneir volg op Facebook – constant in mijn feed zie verschijnen.

Meer groen

Ik ben legendarisch slecht met planten, maar nu ik toch al 4 maand een kleine pannenkoekenplant in leven houd en mijn leven er binnenkort wellicht een stuk huiselijker zal uitzien, is het tijd om next level te gaan. Het moet hier geen urban jungle worden, maar zijn boeken en planten geen geweldige combinatie?

Een Mid-Century kast

Omdat ik de mooie muren in mijn appartement tot hun recht wil laten komen, kies ik sowieso voor een kast zonder achterwand. Maar vooral, hoe cool is het dat dit soort kasten displays hebben om je allermooiste boeken tentoon te stellen.

Op maat

Achter de ruimte die ik binnenkort als bureau zal gebruiken, ligt een dressing, verstopt achter mooie houten deuren. Wegens ‘te ver van mijn slaapkamer’ tover ik deze binnenkort om tot boekenkast!

 

Bon, iemand een goede suggestie waar ik dit allemaal kan vinden?

PS. De boekenkast van Hans Bonte en Jan Leyers.

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Eveline 25 oktober 2018 at 20:04

  Ku-h-urt, mag ik ook zo’n zeteltje? En zo’n kast? En dat bureau? En nog een extra (lees)kat?

  • Kurt
   Reply Kurt 27 oktober 2018 at 16:54

   Ja. Ja. Ja. En NEEN.

 • Reply Ann Van den Wyngaert 26 oktober 2018 at 00:45

  Plantjes en boeken ogen misschien wel mooi samen, maar uit ervaring weet ik dat dit toch niet zo ’n goede combinatie is. Planten hebben water nodig. Een beetje morsen, een poreuze bloempot, een takje dat water overhevelt,… en je boeken krijgen kunstige waterrandjes en bladzijden met denkrimpeltjes.

 • Barbara
  Reply Barbara 26 oktober 2018 at 10:36

  Een vrouw die van haar dressing een boekenkast maakt… Als iemand de titel ‘boekenmeisje’ verdient, is het Katrien 🙂

  • Katrien
   Reply Katrien 26 oktober 2018 at 17:15

   Hihi, uiteraard is er ook het plan om mijn oude bureauhoek als dressing in te richting #ificanhaveitall

  Leave a Reply