Op locatie

Bureau en leeshoek make-over

Ik had gedacht dat ik na mijn badkamer en keuken wel even klaar zou zijn met verbouwen. Niet dus. Vanaf januari word ik 100% zelfstandig (spannend, joepie, hoera…) en daar hoort een nieuwe bureauruimte bij, annex extra boekenkasten. Gelukkig heb ik nog een kamertje vrij en zijn het parket en de mooie bakstenen muren al aanwezig. Ik hoef dus niet na te denken over leidingen, stof en kabels maar kan gewoon losgaan op Pinterest. Op een luie zondagochtend maakte ik deze wishlist.

Een fluwelen leeszeteltje

Ik droom al lang van een green velvet chair om knus een boek in te lezen, maar heb ondertussen ook al mooie roze en diepblauwe exemplaren gespot. Strak of barok, daar ben ik nog niet uit.

Een Bauhaus bureau

Ik denk dat het het licht moet geweest zijn in deze prachtige Bauhaus villa’s in Krefeld maar sinds mijn bezoek bewaar ik plaatjes van Bauhaus bureaus als de deze.

Of toch maar een vintage bureau

Voordien was ik nochtans meer te vinden voor elegante vintage bureaus die ik – sinds ik winkels als My Ex Boyfriend en Veneir volg op Facebook – constant in mijn feed zie verschijnen.

Meer groen

Ik ben legendarisch slecht met planten, maar nu ik toch al 4 maand een kleine pannenkoekenplant in leven houd en mijn leven er binnenkort wellicht een stuk huiselijker zal uitzien, is het tijd om next level te gaan. Het moet hier geen urban jungle worden, maar zijn boeken en planten geen geweldige combinatie?

Een Mid-Century kast

Omdat ik de mooie muren in mijn appartement tot hun recht wil laten komen, kies ik sowieso voor een kast zonder achterwand. Maar vooral, hoe cool is het dat dit soort kasten displays hebben om je allermooiste boeken tentoon te stellen.

Op maat

Achter de ruimte die ik binnenkort als bureau zal gebruiken, ligt een dressing, verstopt achter mooie houten deuren. Wegens ’te ver van mijn slaapkamer’ tover ik deze binnenkort om tot boekenkast!

 

Bon, iemand een goede suggestie waar ik dit allemaal kan vinden?

PS. De boekenkast van Hans Bonte en Jan Leyers.