Boekenbal

Babyborrel ‘Boeken Magazine’

Boeken Magazine09

 

Boekenfeestjes afschuimen en er verslag over uitbrengen… Het was één van de redenen waarom we begin dit jaar met This Is How We Read begonnen, alleen kwam het er tot nu toe niet echt van. Maar we gaan ons leven beteren, beloofd! Komende maandag verschijnen Eveline, Katrien en ik in avondjurk in het Amsterdamse Amstel Hotel voor de uitreiking van de Libris Literatuurprijs (dat wist u al, maar we herhalen het nog eens, gewoon voor onze eigen voorpret). En vanmiddag was ik rond 14u30 in brasserie Drie Fonteinen in Vilvoorde, waar Boeken Magazine boven de doopvont werd gehouden.
Boeken Magazine is een beetje deze blog op papier: leesvoer voor mensen met een hart voor boeken; lectuur voor wie geniet van lezen en schrijven. Het eerste nummer telt 148 pagina’s, kost 4,95 euro en is vanaf nu tot eind september te koop in de dagbladhandel. Laat het fotoverslag van de ‘babyborrel’ dus vooral inspireren: loopschoenen aan, leesbril op en… naar de winkel!

Initiatiefnemer Koen Van Wichelen (hoofdredacteur van het reismagazine Grande en auteur bij uitgeverij Vrijdag) is trots op z’n nieuwe kindje, dat het gezicht meekreeg van Vlaanderens meest recente literaire fenomeen Griet Op de Beeck.

Boeken Magazine02Boeken Magazine03

Ook uitgevers Rudy Vanschoonbeek (Vrijdag), Peter Quaghebeur (WPG) en Vé Bobelyn (VBK Uitgevers) stonden te glunderen. Yes, we love books.

Boeken Magazine04

Pascale Naessens en Margot Vanderstraeten (in dubbel met Annelies Verbeke) geven een interview in de eerste editie van Boeken Magazine en tekenden present op de presentatie. Pascale sprak zich verrassend uit tegen de trend in boekenland van ‘alle-aandacht-naar-kookboeken’. Fotogenieke stijlclash trouwens, tussen die outfits.

Boeken Magazine05

 

Vlaamse thrillerkoning Pieter Aspe komt in het eerste nummer uitgebreid aan het woord. Net zoals de Franse relschopper-op-papier Michel Houellebecq. Die was er in Vilvoorde natuurlijk/helaas niet bij (bummer!), maar liet wel de fantastische quote optekenen: ‘Een leven zonder religie is gewoon bovenmatig treurig. Op een bepaald moment heb ik geprobeerd me tot het katholicisme te bekeren, maar het klikte niet. Daarna hing ik wat rond bij het boeddhisme, ik staarde naar de muur en verveelde me stierlijk.’ Op 12 mei verschijnt bij De Arbeiderspers Houellebecqs nieuwste, Onderworpen. Verwacht hier binnenkort een recensie…

Boeken Magazine06

 

En toen was het drie…twee…één aftellen naar de onthulling van de cover:

Boeken Magazine07

 

Boeken Magazine08

 

Boeken Magazine09

 

Nog drie…twee…één redenen nodig om het blad aan te schaffen? How about: (1) 25 schrijvers over hun debuut; (2) Rocker Daan en fotograaf Anton Corbijn over de band tussen literatuur en rock ’n roll en (3) 39 vers van de pers leestips?

Persaandacht genoeg vanmiddag:

Boeken Magazine10

 

Nu nog kopers/lezers vinden. Jullie zijn aan zet!

PS: Belangenvermenging, u rook het al. Ik pleit schuldig aan medewerking aan Boeken Magazine – ik schreef het dubbelinterview met Koen Van Wichelen en Herman Brusselmans (p.110) en liet uitgeversduo Borgerhoff & Lamberigts terugblikken op tien memorabele momenten uit hun turbulente carrière (p120).

PPS: Vandaag in Boeken Magazine, eerder al op www.thisishowweread.be: Buitengewone bibliotheken en leestips van BV’s