Persoonlijk

8 fun facts over Background Educations

Of we zin hadden in een boekenbabbel en een lunchdate? Euhm… yes please? Dus togen Katrien en ik richting Bar Marie in Mechelen voor een afspraak met Caro (de ‘vleugels’) en Kathy (samen met Inge de ‘wortels’) van Background Educations. U kent hen al van de boeiende cursussen literatuur, maar, zo ontdekten we boven een Green Wish salade en een boterham in’t groen, er valt nog heel wat meer te rodde… euh, te vertellen.

  1. Background Educations voelt zich als een vis in het water in Gent en Mechelen. Alle cursussen gaan door in deze twee bruisende steden, maar plaatsen als Kortrijk en Hasselt lonken nu al. Aan ideetjes geen tekort, de plannen om deze twee steden over enkele jaren toe te voegen aan het programma zijn er.
  2. De Refugee Lectures blijken een succesvolle formule. Zowel voor het publiek, dat steeds talrijk en enthousiast opdaagt, als voor de professoren, die een stuk eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgen. Background Educations wil nu een hand uitsteken naar andere organisaties die zelf een Refugee Lecture willen organiseren.
  3. Tussen alle lessen door is er nog tijd voor onderzoek. Background Educations onderzoekt of er een mogelijkheid is om een programma op te starten waarbij kwetsbare groepen de cursussen kunnen volgen in ruil voor vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties. Knap denkwerk, dames!
  4. Background Educations is helemaal verzot op onze boekenknecht. Jammer dat beide dames al een man gelukkig maken, anders hadden we nog voor Cupido kunnen spelen. Enfin, buiten dat, last time we checked, de boekenknecht ook ergens een Freule heeft rondlopen. Lap.
  5. Of er ook Background Educations Reizen komen? Wel, er wordt achter de schermen aan gewerkt. Caro bekijkt of er een uitwisseling mogelijk is met buitenlandse universiteiten. U hoort het uiteraard hier als er een literair reisje in de pijplijn zit. In afwachting werkt Caro steevast – en ook hoogzwanger – iedere maand een week vanuit het buitenland en pendelt Kathy tussen Mechelen en Turkije. Digitale nomades daar bij Background Educations!
  6. Jawel, Kathy en ik gingen door dezelfde schoolmangel. Beiden zaten we op de Ursulinen in Mechelen. Of de Smurfenschool, zoals dat toen heette, omwille van de blauwe uniformen. Er werd duchtig bijgekletst, over waarom Mevr. De Wit zo’n heerlijke lerares Nederlands was. En waarom Mevr. Voet onze voorliefde voor literatuur bijna kelderde.
  7.  Tot 30 juni geniet je nog van de Early Bird korting bij je inschrijving voor het volgende cursusjaar. Surf snel naar hun site en scoor die korting nog voor de start van de solden. Ha!
  8. Noteer woensdag 23 augustus in jullie agenda, dan organiseert Background Educations z’n Kick-off event in Mechelen. Veel verklappen we nog niet, maar dat er ronkende namen aan te pas komen, dat kunnen we al tippen.