Volgeboekt!

Weekend volgeboekt?

This is how we read
Wat zijn jouw plannen voor het weekend? De boekenmeisjes spreken morgen alvast af in Leuven voor een heuse This is how we read fotoshoot.

Misschien drinken we na afloop wel een koffie in het Leuvense boekencafé De Dry Coppen?!

En ja, de universiteitsbibliotheek van Leuven is een bijzonder gebouw maar in dit lijstje van 25 prachtige bibliotheken ben ik toch vooral benieuwd naar die van Alexandrië in Egypte.

Nog op zoek naar een leuke activiteit op zondagochtend? Neem dan deel aan één van de 200 leesbrunches van Toast Literair. Ik boek alvast ook mijn tickets voor de 24 uur van de non-fictie in Leuven op 7 februari en ben van plan wat aan shopping prospectie te doen op de website van de gerenommeerde kunstboekenuitgeverij Taschen. Volgende week zouden zij tot 75% korting geven. Het ideale moment om deze monografie van Doisneau op de kop te tikken?!

Op mijn leeslijstje van dit weekend staat Magdalena van schrijver en gedragsbioloog Maarten ‘t Hart. Wist je dat de Nederlandse schrijver in de jaren ’90 regelmatig optrad als de travestiet ‘Maartje’ en dat Meisje van Keulen daarover Geheime dame schreef?!

Om in de categorie ‘vreemd’ te blijven…. Stijn Van de Voorde (Studio Brussel en Man over boek) tipte me dit boek in het kader van zijn voorstelling Spijtig van de bomen.

Voor Gedichtendag trek ik  morgen naar de Brico voor een DIY project rond poëzie in huis. A beautiful mess is zonder twijfel mijn favoriete DIY blog. Wat vind je van hun boodschappentas met quoteBeautiful mess heeft trouwens ook haar eigen boekenclub. Volgende maand staat Eleanor en Park op de planning, een romantisch liefdesverhaal voor iedereen die jong en verliefd is (geweest).

En tot slot, in de Psychologies van deze maand kan je mijn reportage over bloggen lezen. Heeft inspirerend gewerkt!

Veel leesplezier en prettig weekend!