Geen categorie

Volgeboekt… met film?

Het boek is beter dan de film, riep Barbara al eens. Tja, met de boek-gebaseerde films die dezer dagen onze richting uitrollen, moeten de boekenmeisjes toch wat aandacht besteden aan wat zich op het witte doek afspeelt.

Goed, hadden wij de heer Bryson traditiegetrouw al drie keer vermeld deze week? Nee? Bon, bij deze dan: A Walk in the Woods werd verfilmd met Robert Redford en Emma Thompson.

Bij wijze van über-midlife-crisis beslist Bill de Appalachian Trail te gaan wandelen. Samen met zijn bijna-bejaarde maatje trekt hij de rimboe in voor enkele duizenden kilometers paden, kampvuren en absolute afzondering. Afgezien van een stel beren, dan…

What on earth would I do if four bears came into my camp? Why, I would die, of course. Literally shit myself lifeless. I would blow my sphincter out my backside like one of those unrolling paper streamers you get at children’s parties–I daresay it would even give a merry toot–and bleed to a messy death in my sleeping bag.”

Ook eentje die op het verlanglijstje staat, samen met een zak M&M’s (die met de nootjes): Er ist wieder Da van Timur Vermes. Hitler wordt ‘anno nu’ wakker in de tuin van zijn bunker. Iedereen ziet hem voor een komiek die wel erg goed is in zijn vak als imitator. Langzaam begint Dolfie aan zijn klim richting populariteit. Met de hulp van Social Media en internet. Angstaanjagend en euh… wel, ook echt een giller, eigenlijk.

Aandacht voor Vlaamse kwaliteit, in dit linklijstje: Achter de wolken, naar het boek van Michael de Cock, is het fimdebuut van Cecilia Verheyden.

David Ebershoff schrijft met The Danish Girl een delicaat potret van Lilly, een man die eigenlijk vrouw wil zijn. De trailer belooft een pracht van een film en puike acteerprestaties:

Laat Tim Burton los op een kinderboek en je krijgt Magie. Dat bewijst hij nog eens met Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van de Amerikaan Ransom Riggs. Riggs vertrekt voor zijn vertelling vanuit foto’s die hij verzamelde, wij zijn dus erg nieuwsgierig naar de filmische vertaling.

https://www.youtube.com/watch?v=0dYRewLVNhQ

Verder werk dat ons dit jaar zal vergezellen tijdens literaire filmavonden: De verfilming van De Grote Vriendelijke Reus en The Circle van Dave Eggers.

Fijn weekend!