Volgeboekt!

Volgeboekt

noir2

Eindelijk zomer! Tijd om je caravan te pimpen met veel zuurstokkleurtjes en te beginnen koken met het Caravanity Camping Kookboek.
Morgen ga ik naar deze modetentoonstelling in Bozar waarvoor Jean-Philippe Toussaint de literaire bezoekersgids schreef. Ook New Yorks kunstenaar Kentrogowski combineert literatuur en beeld in dit project.

Zeker is dat ik achteraf nog even binnenspring in de Taschen fotoboekenwinkel aan de Zavel waar je eind deze maand (25-28 juni) terecht kan voor de zomerverkoop.
En misschien passeer ik ook wel aan de gloednieuwe Jommeke stripmuur in Brussel, getekend door Jef Nys’ kleindochter.

Een tijdje geleden deelde ik mijn favoriete leesplekjes in Leuven waarin ik aankondigde dat boekencafé de Dry Coppen ging sluiten. Groot nieuws! Zondag openen de nieuwe eigenaars enkele huizen verder boekenbar Barboek.

Verder kan je deze week in Antwerpen naar het Felix Poetry Festival. Donderdag staat in het teken van performance poetry, vrijdag komt het internationale poëzieproject Versopolis naar het festival.

Met de podcast hype ben ik nog niet helemaal mee, maar zeker is dat de nieuwste van Het Geluidshuis snel een zomerse autorit mag opvrolijken.

Het Vlaams Fonds voor de Letteren is een serieus instituut. Deze week loopt hun projectoproep voor een literaire game af. Echt benieuwd wat dat gaat worden… Van Mantels laatste boek zouden ze alvast een sniper game kunnen maken.

Bijzonder vermakelijk is deze recensie over vijf Nederlandse recensenten, zeker die over Kees ’t Hart die we onlangs – in bloemendas – mochten ontmoeten. En tot slot, luister eens naar dit onlangs opgedoken sollicitatiegesprek van Hugo Claus bij het NTG.

Geniet van de zon!