Uitgelezen

Volg je hart

De wind komt aanwaaien in het huis van Konijn. De zin voor avontuur lonkt, en Konijn vertrekt, op zijn fiets.

Haal even een kopje koffie, schakel maandagochtend uit en geniet van dit vertederende, licht melancholisch en teer prentenboek.

Auteur Pat Zietlow Miller en illustrator Eliza Wheeler laten zich inspireren door de grandeur van Art Nouveau en Jugendstil, het melancholische 19e eeuwse fin de siècle en de euforie van het begin van de 20ste eeuw om het charmante epos van Konijn te vertellen.

volg-je-hart

Konijn bewondert de lichtjes en wolkenkrabbers in een New Yorks aandoende metropool die zo uit de Roaring Twenties komt aanwandelen. Hij doorkruist een feeërieke stad met een snuifje Venetië en heerlijk kronkelende kanaaltjes. De kustlijn die Konijn traceert, staat bol van ouderwetse paviljoentjes en een majestueuze pier, een schilderachtig eerbetoon aan Brighton.

Eliza Wheeler schetst de charmes van elk seizoen: trappen door de montere herfstwind, hartelijke lichtjes in een sneeuwlandschap, de ontdekking van vroege lenteknoppen en lome zomeravonden met vrienden.

De favoriet? Een wonderbaarlijke illustratie waarin Konijn een stad vol bruggen doorkruist. Firenze meets Istanboel en Porto overgoten met een Dali- sausje.

Waar zijn ze vertrokken en waar gaan ze heen? Het is een reis vol verrassingen geworden…

De tekst siert de hoekjes als een potloodscript van de auteur waar de illustrator haar talent op mag loslaten.

Wij trakteren al op de boektrailer: 

Volg je hart, Pat Zietlow Miller en Eliza Wheeler, Clavis