Uitgelezen

Maestra

 

Deze zomer kleuren de stranden van vakantiebestemmingen rood. L.S. Hilton verovert de strandtassen en bagage van vakantiegangers met haar erotische thriller Maestra. Het boek is de nieuwe ‘Fifty shades of Grey’ en deelt wat DNA met ‘The talented mister Ripley’, ‘Gone girl’ en ‘The girl with the dragon tattoo’. Ja, doe ons ook maar een exemplaar.

9789044348989 - Maestra

Judith klimt op uit de achterbuurten van Liverpool waar deurwaarders dagelijkse kost zijn en ouders standaard een kater hebben of al dronken zijn. Ze gaat studeren, reist, verdiept zich in kunst en neemt een job aan bij een veilinghuis. Hoewel Judith haar accent polijst en kledingstijl een upgrade geeft, kan ze niet doordringen tot de kringen der rijken. Seks is het enige instrument waardoor ze het gevoel heeft de touwtjes in handen te hebben. Ze klust bij in een nachtclub om de huur te betalen en dure kleren te bekostigen.

 Overal meisjes, helemaal opgetut en voor alles in. Meisjes vol hoop dat ze vanavond de springplank zouden treffen dat de verschrikkingen van de dageraad en de slechte blowjobs de moeite waard zouden maken.

Als ze haar baas betrapt op het veilen een vervalsing, wordt ze prompt ontslagen. Ze gaat in op het aanbod van een rijke en moddervette klant om hem te vergezellen naar een peperduur hotel in Cannes. Judith’s overlevingsmechanisme schiet in gang als ze hem dood aantreft op bed. Ze bluft en kleedt zichzelf de wereld van de superrijken in en besluit de vervalsingszaak in haar voordeel om te buigen.

Zo zou het zijn, dacht ik. Als ik hiermee doorging, zou ik nooit meer mezelf kunnen zijn. Maar goed, zo’n goede band had ik niet met mezelf.

Spanning, een flinke dosis Ralph Lauren en Miu Miu, seks in alle maten en vormen en een hoofdpersonage met ballen aan haar lijf. Zo meeslepend dat u gevaar loopt om lichtjes aan te branden, daar op het strand.

Maestra, L.S. Hilton, The house of books

Deze recensie verscheen eerder al in Elle België.