Uitgelezen

Babyboekenreeks: Pippo, maandblad voor peuters

Het ouderschap, dat is je kindertijd opnieuw beleven. Nathan kijkt elke avond met papa Kurt een aflevering Tik Tak, we namen een abonnement op Planckendael en kijken elke maand uit naar de nieuwe uitgave van Pippo.

Als kind vielen de Pippo tijdschriften elke maand in de bus. Heel blij waren we dus, toen we ontdekten dat de reeks nog steeds loopt, en nog altijd even leuk is.

En ja, Nathan is nog wat jong voor het peutertijdschriftje. Hij stoot de betere papierversipperaar van de troon als we hem onbewaakt zouden achterlaten met Pippo. We bewaren de exemplaren dus nog even voor straks, als hij één wordt.

Pippo Bestaat uit enkele vaste rubrieken, zoals de fotostrip van Aapje Pippo, de avonturen van Beertje Bruin met een voorleestekst met prentjes erbij of de belevenissen van kleine Max. Elke maand is er een speelverhaal, met onderdelen die je kan uitdrukken of speelse flapjes om aan te prutsen.

Onze favoriet is de kleine wereld, waarbij je samen met je kind een stukje van zijn omgeving verkent. De dwarsdoorsnede van een school of een zwembad bijvoorbeeld, of een wintersportwereld met allerlei flapjes.

In het midden van elke uitgave zit Pippo Plus, een boekje voor de ouders met tips rond het ouderschap, je kind voor het eerst naar school sturen, kinderziektes,… Ook leuk? De boekentips die je aangereikt krijgt.

Het boekje komt in handtas/luiertasformaat (handig), heeft opzij tabjes voor kleine handjes die graag meebladeren en richt zich volledig op de belevingswereld van je peuter. Ook de taal en woordenschat zijn aangepast aan hun taalontwikkeling en stimuleert ouders en grootouder om fijne voorleesmomentjes in te lassen.

Pippo verschijnt maandelijks en elk nummer is gewijd aan een thema: de winter, samen bakken, het nieuwe schooljaar of een broertje of zusje erbij. Een los nummer kost 4,45 euro, voor en abonnement van een jaar betaal je 45 euro.

Ook zin gekregen om samen met je peuter de Pippo reeks te ontdekken? Dat kan in enkele muisklikken via deze link. Een voorproefje? Blader hier door het inkijkexemplaar.

Veel leesplezier!