Volgeboekt!

10 x kort

Vorige week was ik op vakantie in de Dordogne, in het mooiste vakantiehuis ooit. Ik zorgde voor de boekenbevoorrading van de vriendinnen en raadde hen onder meer dit droevige verhaal aan. Tussen het hottubben, pittoreske dorpjes bezoeken en barbecuen, deed ik slechts één werkopdracht vanop één van de vele terrassen van ons domein: een interview met Tara Westover, auteur van Leerschool. Haar autobiografische verhaal moet je lezen!

Dit weekend geniet ik thuis verplicht van de zon en rust want voor Psychologies test ik dit uit, geen straf voor een boekenmeisje natuurlijk. Op mijn nachtkastje ligt momenteel trouwens dit boek. Sterke vermoedens dat het dit weekend uit zal zijn.

Verder bereid ik vandaag de workshop Ronkende Recensies voor, voor de Schrijfdag van Creatief Schrijven op 2 juni. Er zouden nog maar een paar plaatsjes zijn, dus schrijf je zeker snel in.

En het is nog ver, maar ik kijk ook al stiekem uit naar mijn twee eigen lokale boekenclubs (en een derde waar ik nog niet veel over mag verklappen) voor dit najaar. Voor de Boost jezelf koos ik dit boek. Voor de gewone leesclub laat ik de leden kiezen tussen deze romans.

Tussen het lezen door, ben ik al even gebeten door deze Netflixserie. Nooit gedacht dat een sekte zo kan boeien. Daarnaast probeer ik al wat tips te verzamelen voor mijn volgende reisje: een citytrip naar Edinburgh. Iemand al ervaring met één van de boekenwinkels uit dit lijstje? Of probeer ik ze gewoon allemaal?