Volgeboekt!

10 x kort

Weekend! Vanavond ga ik eentje drinken in Brussel en passeer ik misschien wel in het Goudblommeke in Papier, een estaminet met literaire roots.

Achteraf hoop ik dan de laatste pagina’s van Aleksandr Skorobogatovs Sergeant Bertrand uit te lezen (#leestip) met Rufus Wainwrights Shakespeare sonnetten (#luistertip) op de achtergrond. Nog een leestip nodig? Niemand is ooit verloren van Catherine Lacey… Samengevat: don’t eat, don’t pray, don’t love. Lacey komt volgende week zaterdag trouwens naar de Antwerpse Buchbar voor een babbel over haar debuut! Tegen dan zit ik niet alleen in Kopenhagen maar weten we ook wie de Fintro Literatuurprijs heeft gewonnen. Heeft Connie Palmen voor de tweede keer beet met een roman die ze in bed op de i-pad schreef? Canvas maakte alvast een leuk vergelijkend filmpje over de vijf kandidaat-winnaars.

IMG_12372

Vrienden van de poëzie moeten morgenavond in Gent zijn. Onder de noemer #Bar Brut 1 treden Maarten Inghels en Ruth Lasters op in Galerie Jan Dhaese. Zelf hoop ik dit weekend nog ergens de tijd te vinden om Alice through the looking glass te gaan kijken.

Enjoy the weekend!

PS. Voor de fans van Max Porter. Wat vinden jullie van deze matching Raven boekenlegger?