Volgeboekt!

Volgeboekt: herfstvakantie

photo-25

Herfstvakantie! Boekenbeurs! Zelf spring ik straks in de bus, werk ik deze week vanuit de Ardèche en sluit ik de vakantie af in Londen. Leuke vooruitzichten waaraan ik – om mijn afwezigheid op de boekenbeurs te compenseren – nog acht literaire links toevoeg.

Striptekenaar Brecht Evens gekend om zijn vrije schildertechniek ontwierp dit kleurrijke T-shirt voor kledingmerk Cotélac.

Grijp jij ook meteen naar je smartphone als je ergens moet wachten? In Grenoble hebben ze nu ‘distributeurs d’histoires‘, automaten met verhaaltjes voor 1, 3 of 5 minuten wachten.

Wie ook verhalen vertelt, is Lieke Biesemans. Een professionele story teller voor bijzondere mensen.

Blogster Joanna Goddard deelde haar tien favoriete audioboeken zeggende: “the narrator is HUGELY important; they can make or break a book”.

Op vakantie in Sardinië nam ik onlangs de Italiaanse roman De jonge bruid van Alessandro Baricco mee, een heel bijzonder sprookje voor volwassenen.

Morgen opent de Boekenbeurs voor het grote publiek. Gelukkig heb ik al een gesigneerd exemplaar van Wat alleen wij horen maar ik vind het wel heel jammer dat ik vanavond de vooropening voor de pers aan mij moet laten voorbijgaan. Gelukkig zullen Barbara en Eveline This Is How We Read vertegenwoordigen.

Of ik deze vakantie veel tijd voor boeken zal hebben, durf ik niet te voorspelen. Maar dit lijstje met Londense boekenwinkels en must do’s voor literatuurliefhebbers neem ik alvast mee en Bill Brysons The Road to Little Dribbling voert mijn (en Waterstones’) Engelse leeslijst aan.

Geniet van het weekend!