Uitgelezen

Vier beelden, vier boekendingen in tijden van corona #3

Bijzonder graag gelezen de afgelopen weken: Fleishman zit in de problemen van Taffy Brodesser-Akner, net als Such a fun age van Kiley Reid. Niet toevallig twee debuten die vlot weglezen, want toegegeven, die lockdown begint toch door te wegen.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Zoomen, Skypen, Whatsappen… werken vanuit mijn kot lukt bijzonder goed. Maar oh wat heb ik heimwee naar interviews op locatie, zoals naar dit bijzonder fijne gesprek met Gregory Frateur. Net voor de lockdown zagen we elkaar in de Antwerpse Bar Bakeliet waar we het hadden over voorlezen, elitaire boeken en literaire rolmodellen.

Alle reisplannen zijn voorlopig even opgedoekt. Normaal had ik as we speak in Parijs gezeten en zou ik vorig weekend naar jaarlijkse traditie champagne drinken met vrienden in Epernay. Gelukkig was er ter compensatie de geweldige Netflixserie Orthodox die zorgde voor een throwback naar een memorabele vakantie in Israël. Minstens even goed was Chernobyl op Canvas. Die leverde geen throwback naar exotische reizen op (gelukkig wellicht), maar voelde net verbijsterend actueel aan in deze bizarre tijden.

Hoewel ik deze crisis op zich al zot genoeg vind, probeer ik af en toe toch iets af te vinken van het lijstje ’to do’s voor als ik ooit eens tijd heb’. Zo brouwde ik mijn eigen kombucha en haalde ik op een zonnige middag zelfs mijn schetsboek al eens boven. Het leukst vind ik echter de online theatercursus die ik momenteel volg bij Wisper. Iedere woensdagavond verdiepen we ons met acht vrouwen in Angels in America van Tony Kushner. Vorige week hebben we de rollen verdeeld en de eerste pagina’s gelezen. Deze week is het met attributen. Spannend!