Persoonlijk, Uitgelezen

Kookboekweek met Bekkari

20 oktober 2017, door

Onlangs nodigde ik drie vriendinnen uit en kreeg ik via WhatsApp een dessertsuggestie voor deze Warme chocolade marshmallowdip. Ik negeerde het bericht vakkundig en schotelde hen met een gladgestreken gezicht verse ananas en mango met munt voor alsof er nooit een tip voor een mierzoet dessert was binnengekomen. Als je bij mij komt eten en je hoopt op steak-friet met een romige saus dan ben je er meestal aan voor de moeite, dat is wel duidelijk. Wat er dan wel op het menu staat? De afgelopen weken experimenteerde ik met Sandra Bekkari… omdat, tja, het niet altijd Pascale Naessens kan zijn. En dan ontdekte ik #kookboekweek via Evi die met deze recensie over ‘Easy vegan met Julie’ deelnam aan mijn workshop ‘recensie schrijven’ en besloot ik om voor komende week een Bekkari menu samen te stellen. Kan niet moeilijk zijn als je ziet van welke van haar toppers ik eerder al proefde:

Deze havermoutpap met braambessen, pure chocolade en pistache – euhm – hazelnoten is een perfect ontbijt voor de herfst. De combo warme havermout en frisse bessen is altijd een winner, zeker als er nog chocolade bij mag.

Deze haloumi-mango salade is ondertussen één van mijn signature dishes geworden. Grote kans dat als je bij mij langskomt op een thuiswerkdag dit op het menu staat. Hoera voor zoute kaas en zoete mango met – weeral – pistachenoten.

Zoete puntpaprika’s met mozarella, kerstomaten, basilicum en pijnboompitten. Lekker, maar mijn paprika’s bleken te crunchy en te kaas te lopend. S.O.S. Sandra? 

Dit pruim-ricotta dessert ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt lekker fris dankzij de limoen en muntblaadjes. Het gerecht is bovendien 100% dummy proof want we zijn niet allemaal gemaakt om deel te nemen aan Bake off Vlaanderen

Misschien niet het meest fotogenieke gerecht, maar deze zalm met kruidenkorst op een bedje van spinazie is echt heel lekker en eenvoudig te bereiden. Het recept vind je hier.

En wat staat er nu deze week op het menu? Peterseliegehaktballetjes met pastinaakfrietjes iemand?

Nooit meer diëten, Sandra Bekkari, Borgerhoff & Lamberigts

PS. Meer gezonde gerechtjes vind je hier.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Evi 22 oktober 2017 at 17:40

  Wat fijn dat je ook van Kookboekweek deed 🙂 Wat ik altijd heel fijn vind aan de gerechten van Sandra is dat je geen keukenprinses hoeft te zijn om in relatief korte tijd iets lekker op tafel te schotelen. En de gerechten op jouw foto’s zien er trouwens overheerlijk uit!

  • Katrien
   Reply Katrien 23 oktober 2017 at 12:32

   Nog eens bedankt voor de Kookboekweek tip! Is voor herhaling vatbaar om een week uit hetzelfde kookboek te koken, zeker als de gerechten zo eenvoudig zijn als bij Bekkari.

 • Eveline
  Reply Eveline 23 oktober 2017 at 16:15

  Wanneer waren wij ook alweer uitgenodigd? 🙂

 • Reply #kookboekweek | oktober 2017 | Thuiskomen | Fiekefatjerietjes 19 november 2017 at 09:41

  […] En ook Sandra Bekkari wordt vaker gekozen: Katrien deelde een kookboekweekverslag! […]

 • Leave a Reply