Persoonlijk,  Uitgelezen

Kookboekweek met Bekkari

Onlangs nodigde ik drie vriendinnen uit en kreeg ik via WhatsApp een dessertsuggestie voor deze Warme chocolade marshmallowdip. Ik negeerde het bericht vakkundig en schotelde hen met een gladgestreken gezicht verse ananas en mango met munt voor alsof er nooit een tip voor een mierzoet dessert was binnengekomen. Als je bij mij komt eten en je hoopt op steak-friet met een romige saus dan ben je er meestal aan voor de moeite, dat is wel duidelijk. Wat er dan wel op het menu staat? De afgelopen weken experimenteerde ik met Sandra Bekkari… omdat, tja, het niet altijd Pascale Naessens kan zijn. En dan ontdekte ik #kookboekweek via Evi die met deze recensie over ‘Easy vegan met Julie’ deelnam aan mijn workshop ‘recensie schrijven’ en besloot ik om voor komende week een Bekkari menu samen te stellen. Kan niet moeilijk zijn als je ziet van welke van haar toppers ik eerder al proefde:

Deze havermoutpap met braambessen, pure chocolade en pistache – euhm – hazelnoten is een perfect ontbijt voor de herfst. De combo warme havermout en frisse bessen is altijd een winner, zeker als er nog chocolade bij mag.

Deze haloumi-mango salade is ondertussen één van mijn signature dishes geworden. Grote kans dat als je bij mij langskomt op een thuiswerkdag dit op het menu staat. Hoera voor zoute kaas en zoete mango met – weeral – pistachenoten.

Zoete puntpaprika’s met mozarella, kerstomaten, basilicum en pijnboompitten. Lekker, maar mijn paprika’s bleken te crunchy en te kaas te lopend. S.O.S. Sandra? 

Dit pruim-ricotta dessert ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt lekker fris dankzij de limoen en muntblaadjes. Het gerecht is bovendien 100% dummy proof want we zijn niet allemaal gemaakt om deel te nemen aan Bake off Vlaanderen

Misschien niet het meest fotogenieke gerecht, maar deze zalm met kruidenkorst op een bedje van spinazie is echt heel lekker en eenvoudig te bereiden. Het recept vind je hier.

En wat staat er nu deze week op het menu? Peterseliegehaktballetjes met pastinaakfrietjes iemand?

Nooit meer diëten, Sandra Bekkari, Borgerhoff & Lamberigts

PS. Meer gezonde gerechtjes vind je hier.