Uitgelezen

Louise (8) is recensent voor één dag

De jeugdboekenweek is weer in het land. Speciaal hiervoor nodigt Tihwr een speciale gastredactrice uit:

DSC08946

Louise Borgonie (8) zit in het derde leerjaar bij juf Synn in de Sancta Maria Basisschool in Willebroek. In haar vrije tijd volgt ze Woord, Klassiek ballet en Jazzdance. Ze heeft een zus, Elisabeth (7), een broer, Maurice (4) en een hond, Flor (nogal dik). Haar lievelingsboeken zijn Geronimo Stilton en de knotsgekke verhalen van Roald Dahl. Het liefst van al leest ze in de zetel of op bed. Louise is een mondige en nieuwsgierige meid. Per dansles mag ze van juf Eveline slechts drie vragen stellen, anders loopt ze heel de les te waarommen en wanneeren. Toen ze polste naar ‘Juf, wat doe je als je niet danst?’, was ze meteen geboeid door de job als recensent. Ze wilde het wel eens proberen. Met drie leuke prentenboeken en een beetje hulp van mama Ann bij het verwoorden, ging Louise aan de slag.

DSC08981 

Bout is bang.

“het boek bout is bang vertelt het verhaal over een ezel en een muis. de muis helpt de ezel om niet meer bang te zijn. het boek lecht uit waarom je niet meer bang moet zijn bijvoorbeeld in het donker. het boek is gemakkelijk leesbaar. met zeer mooie tekeningen geïllustreerd. er staat een mooie tekst op de achterflap. ook de kaft is mooi.”

Screenshot 2016-03-04 17.58.19

Bout is bang, Nicole De Cock, Uitgeverij Van Goor.

Opmerkelijke uitvindingen.

“Marit Tornqvist presenteert opmerkelijke uitvindingen (een boodschap op krukken bijvoorbeeld). het is een boek geschikt voor goede lezers van +/- 8 jaar en is geen dik boek (36 uitvindingen). het is eerder een kijk boek dan een leez boek. de tekeningen zijn goed uitgevonden en grapig! de namen van de uitvindingen zijn goed verwoord maar soms moeilijk leez baar.”

DSC08971

Opmerkelijke uitvindingen, Marit Tornqvist, Uitgeverij Querido.

Een dag op het dierenvliegveld.

“het boek een dag op het dierenvliegveld beschrijft de reis van de familie koala naar oma. van vertrek tot aankomst. je beleeft de ervaringen van een vliegreis. De kleurijke tekeningen vertellen opzich het verhaal. ze zijn meer dan het bekijken waard. de tekst leest als een trein. het boek is echt een aanrader voor groot en klein.”

DSC08940

Een dag op het dierenvliegveld, Sharon Rentta, Uitgeverij Leopold.

Laat in de comments even weten aan Louise of de recensie u bevalt…

DSC08979