Dat is de vraag

Korte blogpost. Coming up.

U mag eens ferm aan onze oren trekken, beste lezers en lezeressen. Niet alleen bombarderen wij u elke dag met fijne blogposts over boeken, literatuur (want er zijn boeken en er zijn boeken), leesweetjes en andere prullaria die in de verste verte (n)iets met lezen te maken hebben. Maar wij kunnen het niet laten om, in al ons enthousiasme, wekelijks enkele ellenlange (maar uiteraard steeds boeiende) blogpostst op u los te laten. Hoe u op het werk iets gedaan krijgt, het is ons een raadsel.

Het kwam al twee keer ter sprake bij een vergadering, en vorige week zette Barbara het ook ostentatief op onze actiepunten-lijst: korte blogposts. Ik ben van de koe bij de horens vatten (ok, soms toch), dus bij deze.

Hier komt hij dan, mijn kortste blogpost ooit:

Crowdfunding kent u, een soort van chiro-actie op grote schaal om een tentoonstelling te lanceren, een zaak te starten, een ziekenhuis te bouwen in de derde wereld of om een jonge muzikant naar een    gekende academie te sturen.

Dit kan nu ook voor boeken. Erfgoedbibliotheken in Vlaanderen kunnen via de site van Boekensteun financiële hulp vragen aan boekenliefhebbers om belangrijke werken te restaureren of te bewaren. Ook nieuwe projecten waarbij auteurs hun werk willen laten uitgeven of vertalen, kunnen zo het beoogde bedrag bijeen krijgen.Screenshot 2015-04-26 21.28.42

Dat het werkt, bewijzen verschillende projecten waarbij reeds 300% van het bedrag bijeen gesprokkeld werd. Een schitterend initiatief dat aandacht verdient.

Punt.